‘Harlequin’ ile Unutulmaz Bir Randevuya Ne Dersiniz?

Share

Harlequin, ya da ülkemizdeki adıyla beyaz veya pembe dizi, aşk romanı denince akla ilk gelen isim. Her çağda, her zamanda, her koşulda geçen hikayelerde mükemmel erkek ve mükemmel kadının mükemmel aşkına şahit olmak mümkün. Harlequin için BBDO Toronto tarafından hazırlanan yeni kampanya da bu mü-kem-mel erkek karakterlerinin en sevilen iki tanesini almış ve gerçek bir randevuya koymuş: Bir kovboy ve bir Viking.

160059669858fdc1e95964f2.00020784

Kampanyanın ilk iki dijital filminde gayet normal ve modern görünümlü (kovboy ve viking olmayan demek istiyorum) kadınlar, hayallerinin erkekleriyle bir randevuda.

Mesela pembe kazaklı minyon bir kadın iri yarı bir Viking’le bovling oynuyor ya da gözlüklü tatlı bir hanımefendi, kovboyuyla atın üzerinde şehri turluyor.

“Make a date with Harlequin” adını taşıyan kampanya çerçevesindeki filmler komik detaylarla bezeli… Kovboyla kadının yemeğin ortasında kementle olan etkileşimleri, vikingin yaptığı ayak masajı gibi…

Ama filmlerde daha komik olan, bu randevunun gerçekten yaşanmış olması ve gizli kameralar aracılığıyla çevreden gelen tepkilerin de kaydedilmiş olması. Zaten filmleri eğlenceli kılan esas detaylar bu tepkilerde. Gülenler, şaşıranlar, olayı yakalamak için telefonunu çıkaranlar…

BBDO Toronto yaratıcı yönetmeni Joel Pylypiw, doğaçlama bir şey çekmenin yarattığı gerilimden bahsediyor ama komik tepkiler yakalamayı başardıkları için de şanslı olduklarını ekliyor. Harlequin pazarlama direktörü Farah Mullick ise Harlequin serisinin amacının insanlara romantik bir kaçamak yaratmak olduğunu söylüyor ve bunu bu şekilde günlük hayata taşıyan bu fikri çok sevdiklerini belirtiyor.

Kampanyanın ana mecrası dijital. Videoların yanı sıra sadakat programları, basın ilanları, internet reklamları, PR ve blogger etkinlikleriye de kampanya desteklenecek. Kampanya sosyal medyada #MakeaDateWithHarlequin etiketiyle yer alıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...