Kırık Kalp, Kredi Kartı Düşmanı

Share

İngiltere’de yapılan araştırmaya göre, başarısız biten bir ilişki kredi kartı limitlerine büyük zarar veriyor. Araştırma, kötü bir ayrılık sonrası mutsuzluk yaşayan kadınların, mutlu olmak için normale göre çok daha fazla alışveriş yaptıklarını ortaya koydu.

tumblr_o1kcboH4X81udqbqpo3_1280

Alışveriş alışkanlıklarını hem dünyada takip eden hem de ülkemizde araştıran Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral’a göre alışveriş, bir çok insan için ama özellikle kadınlar için bir terapi… Ertesi gün bütçe aşımından dolayı pişmanlık duyulması da sıklıkla yaşanan bir durum.

Kayral’ın bu saptamasına örnek olan 2 binden fazla kadının katıldığı araştırmaya göre, ayrılıkla biten bir ilişki sonrası kalbi kırık kadınlar daha fazla dışarı çıkıyor ve mutsuzluklarını bastırabilmek için özellikle giyim ve ayakkabıya para harcıyorlar. Böyle günlerde alışveriş için harcanan paranın ortalaması yaklaşık 190 TL’yi bulabiliyor.

Aybaşlarında yeni şeyler için 175 TL gibi paralar harcanırken, sadece vitrin gezmek için ya da internet mağazalarına göz atmak niyetiyle atılan adımlarda ise ortalama 130 TL harcanabiliyor.

Araştırmaya göre, can sıkıntısı nedeniyle çıkılan alışverişlerde yaklaşık 125 TL harcanırken, gün içinde yaşanan bir tartışma nedeniyle sakinleşmek için çıkılan alışverişlerde ortalama 115 TL harcanıyor.
İş yerinde kötü bir gün geçirdikten sonra alışverişler ise bütçede ortalama 110 TL değerinde bir gedik oluşturmakta.

Duygusal Etkiler Sonrası Ortalama Harcamalar:

Ayrılık sonrası: 190 TL
Maaş günleri: 175 TL
Vitrin gezme ya da internette gezinti: 130 TL
Sıkıntı sonrası: 125 TL
Biriyle tartıştım: 115 TL

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...