Yüzünüzü İnceltmenin 5 Yolu

Share

Yanaklarınızdan şikayet ediyorsanız bu basit hareketleri düzenli uygulayarak daha küçük ve ince bir yüz yapısına kavuşabilirsiniz.

Beauty skin care. Young beautiful teenage girl touching her face

1) Öncelikle 3 kere doğru nefes alın. Doğru nefes almak, havanın burundan çekilip ağızdan verilmesidir. Derin derin nefes aldıktan sonra yanaklarınızı iyice şişirip kaşlarınızı yukarıya kaldırın. Bunu yaparken gözlerinizin yerinden fırlayacak gibi hissedebilirsiniz. Yanaklarınızı mümkün olduğunca zorlayın ve 10 saniye öylece bekleyin. Sonra nefesinizi bırakın. Bu hareketi 30’ar saniyeden 3 set yapın.

2) 3 defa doğru nefes alın. Kendinizi hazır hissettiğinizde yanaklarınızı içine çekin. Dudaklarınızı büzüştürerek japon balıklarına benzemeye çalışın. Aynı şekilde bu hareketi de 30’ar saniyeden 3 set yapın.

3) Dudaklarınızı gülümseme pozisyonuna getirin. Gamzeleriniz varsa onlar iyice çıkana kadar zorlayın. Parmaklarınızla elmacık kemiklerinizden tutup yanlara doğru dudaklarınız gerilecek şekilde çekin. Tüm dişleriniz gözükmeli. 10 saniye bekleyip bırakın. 30’ar saniyeden 3 set yapın.

4) Elmacık kemiklerinizi yukarıya kaldırmaya çalışın. Bunun için bol bol gülümsemeniz yeterli olacaktır.

5) Son hareket, emme hareketidir. Parmağınızı, bir meyve ya da sebzeyi 10 dakika boyunca emebilirsiniz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...