Facebook TV Bu Yaz Yayına Başlıyor

Share

Facebook, video içeriğine odaklanmak istediğini geçtiğimiz aylarda defalarca dile getirmişti. Artık şirketin video planlarına dair daha fazla bilgiye sahibiz. Facebook Haziran ayından itibaren televizyon kanalı gibi diziler yayınlamaya başlayacak. Herhangi bir dizi ya da oyuncu adı zikredilmediyse de Business Insider’a göre yaklaşık 25 kadar farklı program yayınlanacak.

Rapora göre Facebook iki farklı türde gösteriler yayınlayacak: uzun, televizyon tarzı senaryolu yüksek bütçeli yapımlar ve her gün güncellenen kısa yayınlar.

facebook-tv-1024x576

Facebook’un içerik işine girme kararı, teknoloji şirketlerinin son dönemde aldığı, sadece platformu değil içeriği de kontrol etme kararları ile paralellik gösteriyor. Netflix, Hulu ve Amazon gibi servislerin yanı sıra; Apple, Snapchat ve Twitter da ‘içerik kraldır’ mottosunu benimsemeye başlayan şirketler arasında.

Bu yeni içeriklerle birlikte, dünyanın en büyük sosyal ağ platformu Facebook çok yakında bir sonraki Game of Thrones ya da Walking Dead’i üreten platform olabilir.

Mashable, Dünya Halleri

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...