Başarısız Girişimler ve Hikayeleri

Share

Teknoloji dünyasında devamlı olarak yeni girişimler yapılıyor. Bu girişimlerin çok azı adını duyuruyor, yatırım alıyor ve büyüyor. Geriye kalanlarsa maalesef birkaç sene içerisinde girişim mezarlığındaki yerini alıyor. Hazırlanan yeni bir internet sitesi bu başarısız girişimleri bir araya toplayarak yeni girişimcilerin neler yapmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Startup Graveyard isimli site, isminden de anlaşılabileceği üzere girişimlerin mezarlığı görevini üstleniyor. Basit ve anlaşılır bir arayüze sahip sitede, başarısız girişimler tabut ikonuyla gösteriliyor. Bir girişime basıldığında ise bu girişimle ilgili tüm detaylar gözler önüne seriliyor. Öncelikle bu girişimin hangi amaçla yapıldığına yönelik bir açıklamanın ardından girişimin aldığı yatırımlar üzerinde duruluyor. Sonrasında ise girişimi başarısızlığa sürükleyen nedenler maddeler halinde ve anlaşılır bir şekilde sıralanıyor. Ayrıca sayfa içerisinde bu girişimin rakipleri de sıralanıyor ve bu sayede piyasada tutunamayan girişimlerin hangi şirketler karşısında mücadele ettiği ve neden yenik düştüğü daha net bir şekilde anlaşılıyor.

Şimdilik çok büyük bir veritabanına sahip olmayan site zaman zaman güncelleniyor ve girişimler ekliyor. Yeni bir girişimin hayalini kuranların burada kendi kategorilerindeki girişimlerin nerelerde yanlış yaptığına bakarak kendi girişimlerine yön verebiliyor. Zaman zaman yoğunluk nedeniyle bağlantı problemleri yaşatabilen internet sitesine buradan göz atabilirsiniz.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...