Naylon Poşetler Artık Ücretli Olacak

Share

Naylon poşetin yasaklanmasına ilişkin tartışmalar sürerken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararının belli olduğu öğrenildi.

Selection of plain plastic shopping carrier bags

Bakanlık yetkilileri poşetin kaldırılmasına yönelik bir çalışma olmadığını, poşetin kullanımının azaltılmasına yönelik çalışma yapıldığını açıkladı.Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, yetkililer 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren naylon poşetlerin 25-50 kuruş gibi ücretli olacağını, bunun davranış biçimini değiştirmek için yapıldığı bilgisini paylaşıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri yapılacak uygulamaları şu şekilde sıralıyor:

“Şu anda üzerinde çalıştığımız konular plastik poşetlerin yasaklanması şeklinde değil. Avrupa Birliği çerçevesinde bir çalışma. Ambalaj Atıkları Kontrol Yönetmenliği taslağında 01. 01. 2019 tarihinden itibaren alışveriş poşetlerinin satış noktalarında ücretsiz verilmemesini öngören bir uygulama. Yasaklama yok. Tüketici bu poşeti kullanmak istiyorsa, ücretli alacak. Şu an bazı yerlerde parayla poşet satılmaya başlandı.”

CNN Türk

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...