Yemekten Sonra Yapılmaması Gereken 7 Alışkanlık

Share

Yemek yedikten sonra yaptığınız bu 7 alışkanlık sağlığınıza zarar veriyor!

1- Çay İçmeyin

o-WOMAN-DRINKING-TEA-facebook

Türk kültürünün en önemli alışkanlıklarından biri olan yemek üstüne çay içmek de sağlık açısından faydalı görülmüyor. Yemekten hemen sonra içilen çay, demir içeren besin tüketildiyse, yemekle birlikte alınan Demir (Fe) mineralinin vücut tarafından kullanımını sınırlar.

2- Sigara İçmeyin

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, yemeğin hemen ardından yakılan tek bir sigara, 10 sigara içmeye eşdeğer sayılıyor. Ve bu durum kansere yakalanma riski artıyor.

3- Meyve Yemeyin

Yemeğin hemen üstüne yenilen meyve, midenin hava ile dolmasına sebep oluyor.

4- Sakın Kemerinizi Gevşetmeyin

Yemekten sonra kemer gevşetmek, bağırsak düğümlenmesine sebep olabiliyor.

5- Yürüyüş Yapmayın

Yemeğin hemen ardından yapılan yürüyüş, tükettiğin gıdalardaki besinlerin sindirilememesine, yani yediğin yemeğin fayda bakımından hiçbir anlamı kalmamasına sebep oluyor. Yürüyüşü 1 saat sonraya ertelemen her yönden daha faydalı olacaktır.

6- Banyo Yapmayın/Duş Almayın

Yemekten hemen sonra alınan duş, kan akışını el ve ayaklara doğru çoğaltıyor. Sindirim sistemi için de zararlıdır.

7- Hemen Uyumayın

Yemeğin hemen ardından uyumak sindirim sisteminin yeterince çalışamamasına, bağırsak iltihaplanmalarına ve mide rahatsızlıklarına sebep olur. Ayrıca yemeğin ardından hemen uyumak kilo aldırır.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...