Cannes İçin 6 Milyon Dolarlık Güvenlik Önlemi

Share

Güvenlik, bu yıl Cannes Film Festivali için üst boyuta taşındı. Son dönemde terör olaylarına maruz kalan Fransa’da, Cannes Film Festivali için olası terör saldırılarına karşı alınan güvenlik önlemlerine milyonlarca dolar harcandı.

cannes-film-festival-2016

Darros’a göre ayrıca Cannes körfezi ve limanının gözetlenebilmesi için gönüllü sayısının artırıldığını ve tetikte olunacağını da duyurdu.

17-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde Fatih Akın’ın ‘Solgun’ filmi, büyük ödül için yarışacak 17 film arasında yer aldı.

Altın Palmiye için yarışılacak festivalin jüri başkanlığını İspanyol yönetmen Pedro Almadovar yaparken; Alman yönetmen, yapımcı ve senarist Maren Ade, Amerikalı aktris ve yapımcı Jessica Chastain, Çinli aktris ve yapımcı Fan Bingbing, Fransız aktris, senarist, yönetmen ve şarkıcı Agnes Jaoui, Güney Koreli yönetmen, senarist ve yapımcı Park Chan-wook, Amerikalı aktör, yapımcı ve müzisyen Will Smith, İtalyan yönetmen ve senarist Paolo Sorrentino ile Fransız kompozitör Gabriel Yared de diğer jüri üyeleri olarak Cannes’da hazır bulunacak.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...