Çilekli waffle pasta

Share

Afiyet olsun…

cilekliwaffle

Malzemeler:
80 g tereyağı
80 g pudra şekeri
1 paket vanilya
3 yumurta
100 g un
1 tutam kabartma tozu
40 g Hindistan cevizi
1.5 su bardağı süt

Kreması için:
2 yaprak jelatin
250 ml krema
50 g toz şeker
250 g ricotta peyniri
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri ve arası için:
Çilek

Hazırlanışı:
Waffle için tereyağı ve pudra şekerini geniş bir karıştırma kabına alın. Bir mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kalan malzemeleri ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Waffle harcından bir kepçe kadar alarak hafif yağladığınız waffle makinesine yayın ve iki tarafını da pişirin. Tüm harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Kreması için jelatin yapraklarını bir kaseye alın. Üzerine soğuk su ilave edin ve çözülmesi için 5-6 dakika kadar bekletin. Bir sos tenceresinde kremayı ısıtın ve jelatini ekleyip iyice eritin. Toz şeker, ricotta peyniri ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın.

Üzerine jelatinli kremayı ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Katılaşması için 15 dakika buzdolabında bekletin. Çilekleri ortadan ikiye bölün. Servis tabağına bir waffle yerleştirin üzerine krema sürün ve kestiğiniz çilekleri dizin. Tüm waffle hamurları bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

Üzerini pudra şekeri serpin ve bütün çilek ile süsleyerek servis yapın.

Lezzet / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...