F1: Alonso, Ferrari’ye Geri Mi Dönüyor?

Share

Bu yıl sözleşmesi biten Fernando Alonso ve Sebastian Vettel’in geleceğiyle ilgili tartışmalar kaldığı yerden devam ediyor.

Fernando Alonso, 2010-2014 yılları arasında Ferrari’yle yarışmış ve iki kez şampiyonluğu son yarışta Vettel’e kaptırmıştı.

Alonso 2015 yılından bu yana McLaren’da yarışıyor ve şu ana kadar podyum dahi almayı başaramadı.

İspanyol pilotun 2018 yılında Formula 1’de yarışmak istediği zaten biliniyor fakat hangi takımda yarışacağı belirsizliğini koruyor.

Perşembe günü Barcelona’da konuşan Alonso, 2018 yılında Ferrari’ye geri dönmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna “Ben her şeye açığım” yanıtını verdi.

Bunun üzerine Alonso’nun Ferrari’ye geçebileceği yönündeki söylentiler hız kazandı.

Alonso’nun bu açıklamasından birkaç saat sonra Vettel’e Alonso’yla yarışmak isteyip istemediği soruldu ve Alman pilot “Ben sadece kendi sözleşmemi yaparım. Başkalarının sözleşmesini yapmam. Bu benim kararım değil. Yanımda kim olursa olsun savaşmaya hazırım.” dedi.

Öte yandan adı Ferrari’yle anılan tek isim Alonso değil.

Ferrari’yle ön sözleşme yaptığı iddia edilen Ricciardo, Barcelona’da verdiği demeçte “Şu anda Red Bull’la sözleşmem var. Tuhaf şeyler olmadığı sürece durumum değişmeyecek.” dedi.

Ricciardo Vettel’in takımdan ayrılacağına inanmadığını da ekledi: “Son dört yarışta sürekli birinci veya ikinci oluyor. Bence bu durumda takımdan ayrılmak istemeyecektir.”

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...