Windows 10, Yarım Milyar Kullanıcıyı Geçti

Share

Son aylarda adını devamlı yeni güncellemeler ve özelliklerle andığımız Windows 10 kullanıcı sayısıyla önemli bir kilometre taşını ardında bıraktı.

Bildiğiniz gibi Microsoft çıktığı ilk günden bu yana Windows 10’un daha geniş kitleler tarafından kullanılması için çaba harcıyor. Başlangıçta birçok kullanıcı otomatik güncellemeler sebebiyle istekleri dışında bu işletim sistemine geçiş yapmış ve herkes bu durumdan şikayet etmişti. Daha sonra bu problemi ortadan kaldıran Microsoft güncellemeleriyle ilgi çekme yoluna gitti. Özellikle nisan ayında kullanıma sunulan Creators Update büyük ilgi gördü. Eklenen birçok yeni özellikle birlikte kullanıcıların işi kolaylaştırıldı. Şikayet edilen problemler gitti. Yerine pil ömrünün artıracak alternatifler ve oyun modu geldi.

Microsoft, Build konferansı vesilesiyle Windows 10’un ciddi bir başarı elde ettiğini duyurdu. Artık Windows 500 milyondan fazla cihazda kullanılıyor. Yaklaşık iki sene önce kullanıma sunulan bir işletim sisteminin bu kadar ilgi görmesi özellikle dikkat çekici. Üstelik 400 milyon barajı daha geçtiğimiz eylül ayında aşılmıştı. Kısacası Windows 10’un kullanım oranındaki artış ciddi bir ivme yakalamış gibi görünüyor.

Microsoft’un hesaplarına bakılırsa Windows 10’un 2018’in ortasına kadar 1 milyar kullanıcıya ulaşmayı hedefliyor. Bunun ne kadar gerçeğe yakın bir tahmin olduğunu ise zaman gösterecek.

Log

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...