Google Haritalar’a Sokak Görüntüleri Eklendi

Share

Bünyesinde barındırdığı özelliklerle gündelik hayatı kolaylaştıran Google Haritalar şimdi de yanlış yola sapma problemini ortadan kaldırmaya hazırlanıyor. Bunu da direkt olarak sokak görüntülerini kullanarak yapmayı amaçlıyor.

Google Haritalar her geçen gün gelişerek daha fazla tercih edilen bir uygulama halini alıyor. Gerçek zamanlı önerilerden, otomobilin park edildiği yeri hatırlamaya kadar birçok farklı alternatife sahip olan uygulama ufak bir güncelleme ile karşımıza çıkıyor.

Yol bulmayı kolaylaştıran Google Haritalar’a gelen yeni güncelleme ile birlikte yol tarifi sırasında yaşanan yanlış anlaşılmalar ortadan kalkıyor. Kafa karışıklıklarını gidermek adına uygulamaya sokak görüntüsü özelliği ekleniyor. Navigasyon özelliğini kullanırken ne tarafa dönmediniz gerektiğini anlamadığınız zaman bu özelliği kullanabiliyorsunuz. Sokak görüntüsü özelliğine bastığınızda gittiğiniz yolun gerçek fotoğrafı karşınıza çıkıyor. Tam olarak hangi dönüşü kullanmanız gerektiği oklar yardımıyla gösteriliyor. Bu oldukça ufak bir değişiklik olmasına rağmen sık sık tarif edilen yönden emin olamayan kullanıcıların işini fazlasıyla kolaylaştıracak gibi görünüyor.

Google Haritalar’ın bu yeni özelliği Android cihaz sahipleri tarafından kullanılabiliyor. Bunun için uygulamanın son güncellemesini indirmek yeterli oluyor. iOS ise henüz bu yeni özelliğe kavuşmadı. Fakat iOS kullanıcılarının da kısa sürede bu özelliği deneyebileceği düşünülüyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...