​Yapboz Gibi Birbirine Eklenebilen Drone’lar

Share

Birbirine eklenebilen ahşap ünitelerden oluşan yapboz benzeri drone seti BEEBOT, farklı BEEBOT’larla bir araya gelerek dev bir BEEBOT oluşturabiliyor. Eğitimi eğlence ile buluşturan, 8 yaş ve üzeri herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanan drone seti Kickstarter’da fonlanıyor.

868c97b4228d1a1f480e7ade7e885e80_original

BEEBOT’un yaratıcısı Taylandlı tasarımcı Daruswat Ike Wattnarojjananikorn, Parsons Tasarım Okulu’nda tasarım ve teknoloji eğitimi almış. Öğrencilik yıllarında arkadaşları ile drone deneyleri yapıyorlarmış. Bu deneyler sırasında özellikle küçük drone’ları kullanıyorlarmış ve uçuşları parklarda gerçekleştiriyorlarmış. O dönemde parklardaki insanlar drone’ların en çok çocukların ilgisini çektiğine dair geri bildirimde bulunmuş.

Ancak aynı zamanda anne babaların çoğu, çocuklarının drone’lar tarafından yaralanmasından korkuyormuş. Dolayısıyla çocuklarının drone’larla oynamasına izin vermiyorlarmış. Bu geribildirimlerin sonucunda Daruswat, çocukların ve herkesin güvenli bir şekilde kullanabileceği, uçan bir oyuncak drone tasarlamaya karar vermiş.

BEEBOT’un bir başka BEEBOT’a mıknatısla bağlanabilmesi ve birlikte tek bir dev BEEBOT oluşturulabilmesi en çok da sosyalleşme açısından önem taşıyor. Bu bağlantı özelliğinin, kullanıcıları birbirleriyle iletişim kurmaya motive edeceği düşünülmüş.

BEEBOT’ta drone pervaneleri, parmakların ya da vücudun herhangi bir bölümünün ulaşamayacağı şekilde kaplamanın altında gizlenmiş. Ancak bu sıradan bir koruyucu kaplama da değil, seti bir araya getirilecek bir bulmaca şekline sokuyor. Çocukların hem bulmacaları hem de uçan oyuncakları çok seviyor olması fikrinden yola çıkarak bu ikisini BEEBOT’da birleştirmişler.

Altıgen şekli çok etkili bir ağırlık taşıma özelliği olan arı kovanından esinlenerek modellenmiş. Bu modelleme birden fazla BEEBOT’un birbirine bağlanabilmesi açısından da önem taşıyor. BeeBot önceden yapılmış bir devre olduğundan lehimleme gerektirmiyor. Oyuncuların motorları ana parçaya takmasıyla devre tamamlanıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...