Canada Post’tan Formula 1 Pulları

Share

Canada Post, beş efsane pilot için bastığı özel posta pulu serilerini piyasaya sürdü.

Üç kez Formula 1 Dünya Şampiyonu Sir Jackie Steward, Joann Villeneuve ve Gilles Villeneuve; Kanada’daki yarışların 50. yılını, beş pilotu onurlandırarak kutlamak adına basılan bu posta pullarının piyasaya sürülmesinde yardımcı oldular.

Sir Jackie Stewart, Gilles Villeneuve, Ayrton Senna, Michael Schumacher ve Lewis Hamilton’dan oluşan bu pilotlar, Kanada yarışlarındaki her 10 yıllık sürece göre belirlenmiş.

Bu beş pilot, kendi ülkelerinde ve diğer ülkelerde ulusal kahraman olarak kabul edilmekteler. Her birinin toplam zaferleri şöyle: 17 tanesi Kanada’da kazanılan 220 Grand Prix zaferi, 216 pole pozisyonu, 399 podyum ve 16 Dünya Şampiyonluğu.

1994 ve 2004 yılları arasında, Alman pilot Michael Schumacher, Kanada GP’sini tam yedi kez kazandı. İngiliz pilot Lewis Hamilton’ın ise Kanada’da beş galibiyeti var. Hamilton, 11 Haziran’da bu galibiyetlerine bir yenisini eklemeyi umuyor.

Jackie Stewart ve Ayrton Senna ise Kanada’da ikişer zafer elde ettiler. Son olarak, Kanadalı Gilles Villeneuve’nin adı, Kanada’da ilk zaferini kazanmasıyla piste verildi ve Villeneuve, halen Kanada’da yarış kazanmış olan tek Kanadalı pilot.

Pilotların omuz hizasından çekilmiş olan fotoğraflarının mevcut olduğu pullar, Canada Post’un resmi sitesinde satışa sunulmuş durumda. Pulların yanı sıra arka planda Montréal infamous Biosphère’in yer aldığı, tribünlerin önünden geçen bir F1 aracına ve 10 adet pula yer veren bir broşür de sitede mevcut.

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...