Samsung’tan ‘Çarpmayan’ Klima: Wind-Free

Share

Samsung rüzgarsız serinlik teknolojisine sahip klimasıyla alışılmış klima dinamiklerini kökten değiştiriyor. Samsung Wind-Free “dünyanın çarpmayan ilk ve tek kliması” olarak öne çıkıyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından CES 2017’de kullanıcıların beğenisine sunulan ve “dünyanın çarpmayan ilk ve tek duvara monte kliması” olarak tanıtılan Samsung Wind-Free, rüzgarsız bir serinlik sunuyor. Kullanıcıların isteğine göre şekillenen klima, hem akıllı özellikler sunuyor hem de esinti yapmadan odayı serin tutabiliyor. Klimanın tasarımı alışılmış ürünlerin dışına çıkıyor. Üçgen tasarımın tercih edildiği Wind-Free daha fazla havayı alıp dolaşıma soktuğu için Normal Soğutma Modu ile odayı dakikalar içinde soğutabiliyor. Sonrasında rüzgarsız moda geçildiğinde odanın mevcut serinliğini koruyarak, esinti yaratmadan serin bir ortam sağlıyor. Serin hava, klima üzerinde yer alan 21 bin mikro hava deliğinden dağılıyor. Rüzgarsız Serinlik Modu sayesinde rahatsız edici hava akımlarından uzak, insanı üşütmeyen konforlu bir iç mekan elde ediliyor.

Wi-Fi erişimi sunan Wind-Free Samsung’un Akıllı Ev ekosisteminin de bir parçası oluyor. Uzaktan telefonunuzla kontrol edebileceğiniz klima uygulamasıyla aynı zamanda filtre durumunu da takip etmenizi sağlıyor. Kullanıcıların uygulama üzerinden kolaylıkla ayar yapmasının yanı sıra performansa ve günlük enerji kullanımına ilişkin gerçek zamanlı güncellemeleri de görüntülemek mümkün. Ayrıca klimanın üstünde yer alan dış filtre de rahatlıkla yerinden çıkabiliyor. Böylelikle kullanıcılar klimanın dış filtresini kendi başlarına temizleyebiliyor.

Enerji tasarrufu konusunda da oldukça iddialı olan Samsung Wind-Free, Türkiye’de 2.999 TL fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...