Fernando Alonso, Indy 500 Yarışına 5. Sıradan Başlayacak

Share

Arie Luyendyk’in 1996’daki derecelerinden beri serinin en hızlı dört turluk sıralama setini elde eden Scott Dixon, kariyerinin üçüncü IMS pole pozisyonunu kazandı. İlk oval yarışına çıkacak olan Fernando Alonso ise güçlü bir performans ile beşinci…

2008 Indy 500 galibi Dixon, 2.5 millik pistte ortalama 232.164mph’lik (371 km/s) hıza ulaştı.

Dixon, “Pist bugün biraz daha iyi görünüyordu ve ayarlarda ufak riskler aldık. Chris [Simmons, yarış mühendisi] aracı mükemmel bir şekilde ayarladı, ayağımız hiç gazdan çekmek zorunda kalmadım. İlk tur özellikle inanılmazdı, takıma ne kadar teşekkür etsem azdır.” dedi.

“İlk adımı tamamlamış olduk ama asıl iş bir hafta sonra.”

“2008’de pole pozisyonundan galibiyete gitmiştik, umarım bu yıl da aynı başarıyı tekrarlayabiliriz.”

Dixon’ın ortalaması, ikinci sıradaki çifte Indy 500 pole sahibi Ed Carpenter’dan 0.5mph daha hızlıydı. İkilinin ardında ise 231.487mph’lik derecesi ile 2016 galibi Alexander Rossi yer alıyor.

Dixon ve Carpenter dışında 232mph’lik tur atmayı başaran tek isim olan Takıma Sato ise, iki kez duvarın tozunu almasına rağmen dördüncü sırada yer alıyor.

Sato’nun ardında Andretti Autosport pilotu Fernando Alonso beşinci sırada yer alıyor.

İspanyol pilot, “Araç bugün, düne göre çok daha iyiydi. Dengesi daha iyiydi ve çok güven veriyordu ancak viraj çıkışlarında güç problemi yaşıyorduk ve motor kendini ‘frenliyordu’. Bu yüzden düzlüklerde biraz zaman kaybettiğimizi düşünüyorum ama şu noktada bir şey değiştiremeyiz.” şeklinde konuşarak gününü özetledi.

JR Hildebrand, Ed Carpenter Racing-Chevrolet’sini altıncı sıraya yerleştirirken, onu Tony Kanaan ve Marco Andretti takip etti.

Düzlüklerde hız kaybeden Will Power, pole mücadelesindeki tek Team Penske-Chevrolet pilotu olarak dokuzuncu sırada kaldı.

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...