Evlenememiş Kız Instagram’ı Nasıl Olur?

Share

Bir Türkiye gerçeği ile birlikteyiz. İşte henüz evliliğe adım atmamış genç kızlarımızın Instagram hesaplarının taşıdığı özellikler:

1) Hemen her gün fotoğraf atılır. Genelde bu fotolar %80 selfie, %20 tam vücut şeklinde ağırlıklı olarak kendi fotosudur.

2) Fotoğraflarda aile üyeleri yer almaz. Kız kardeşin görünmesi kendisi, abi/erkek kardeş/babanın görünmesi adaylar için tehdittir.

3) Kız arkadaşlarla fotoğraflar yer almaz. Çünkü her kız arkadaş potansiyel bir rakiptir. Erkek arkadaşlarla fotoğraf hiç koyulmaz, koyulanlar da bir süre sonra silinir.

4) Takipçi sayısı takip edilen sayısının 3-4 katı civarıdır.

5) Yorumlar sık sık silinir. Özellikle beğenilmeyen erkeklerden gelen “çok güzelsin”, “bu ne tatlılık” vb klasik Türk sarkıntılığını içeren yorumlar itinayla imha edilir. Ama bu kişiler engellenmez. Bunun amacı profili inceleyen olası talipler için nezih bir ortam görüntüsü vermektir.

6) Ara ara akrabaların, komşuların vb bebeklerini kucaklayıp sevdiği fotoğraflar atarak “yetişkin bir kadınım ve anne olmaya hazırım” mesajı verilir.

7) Görüşüne bağlı olarak bayram, kandil vb şeyler için de bir gönderi çakarak hayat görüşünü ve siyasi eğilimini çaktırmadan belli eder.

8) Arada ne iş yaptığını ve ne kadar para kazandığını belli eden gönderiler koyarak taliplerinde gelir alt sınırını belli eder.

9) Daha fazla görülmek ve fark edilmek için her kelimenin başına itinayla # koyar. #erkek#arıyorum#belli#etmiyorum gibi.

Ekşi – yedinci element

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...