Pegasus, Uçaklarını Satmaya Devam Ediyor

Share

Özel havayolu şirketi Pegasus, dört uçağını daha satacağını duyurdu. Satış kârı uçak yatırımlarına yönelik nakit ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak.

Pegasus’tan KAP’a yapılan açıklamada, Air Lease Corporation ile yapılan anlaşma doğrultusunda şirket aktifleri arasında yer alan dört adet Boeing 737-800NG uçağın toplam 93.8 milyon dolara satışı konusunda mutabakat sağlandığı kaydedildi.

Uçakların 1 Kasım 2017 tarihine kadar alıcıya devri öngörülüyor.

Pegasus, iki gün önce yaptığı açıklamada iki Boeing uçağını 92 milyon dolara Ouidell Limited ve Wilmington Trust SP Services firmalarına sattığını ve satıştan elde edilecek kârın yeni yatırımlar ve nakit ihtiyacı için kullanılacağını duyurmuştu.

Pegasus mart ayında da portföy değişimini hızlandırmak için toplam 7 adet B737-800NG ticari yolcu uçağını 178.7 milyon dolar karşılığında yine Air Lease Corporation’a satacağını duyurmuştu.

HT

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...