Çilekli cheesecake

Share

Afiyet olsun…

cilekli-cheesecake

Malzemeler:
1 paket hazır pasta keki
1 su bardağı çilek suyu
2 kutu labne peyniri
1 su bardağı toz şeker
3 yaprak jelatin
1 paket kremşanti
1 çay bardağı sıcak su
500 gr çilek
2 paket çilekli jöle

Hazırlanışı:
Labne peyniri ile şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Önceden soğuk suda beklettiğiniz jelatinleri 1 fincan sıcak suda karıştırarak eritin. Eriyen jelatin ve paketin üzerindeki tarife göre hazırladığınız kremşantinin 3/4’ünü labneli karışıma ilave ederek spatula ile hafifçe karıştırın.

Pasta tabanını kek çemberine yerleştirin. Meyve suyu ile ıslattıktan sonra iç kremasını üzerine yayın. 20 dakika derin dondurucuda bekletin.

Çilekleri bol suyla yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra kuruması için havlu kağıt üzerine serin. Jöleyi tarifine göre hazırlayın. Dondurucudan çıkardığınız cheesecake’i çilekle kaplayıp jöleyi üzerine yayın. 2 saat buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...