LG V30’da Kaydırılabilir İkinci Ekran Sürprizi

Share

LG V serisi yıllardır çift ekranlı tasarımla karşımıza çıkmaya devam ediyor. Ekranın üst kısmında yer alan bu ikinci ekranda kısayollara erişilebiliyor ve saat ile tarih bilgileri görülebiliyor. Yeni LG V30’da ise tasarım büyük ölçüde değişecek gibi görünüyor.

Daha önce LG V30’la ilgili birkaç iddia ortaya çıkmıştı. Bu iddialarda cihazın çerçevesiz ekranla geleceği söyleniyordu. Ekranın üzerinde yer alacak ekranla bütünleşik olacağı ve çerçevesiz yapı sayesinde şık bir tasarımın sunulacağı ileri sürülmüştü. Yeni bilgiler ise tasarımın baştan aşağı değişebileceğine işaret ediyor.

vleaks’in sızdırdığı görsellerde LG V30’un oldukça yenilikçi bir tasarımla geleceği görülüyor. İkinci ekran telefonun üstünde değil alt kısmında kendisine yer buluyor. İşlev olarak LG V20’dekiyle aynı görünen ekranın asıl numarası ise alt kısım aşağıya doğru kaydırıldığında ortaya çıkıyor. Böylece ikinci ekran daha büyük ve işlemsel hale geliyor. İkinci ekranda klavye çıkabiliyor ve BlackBerry gibi bir deneyim yaşatılıyor. Uygulamalar bu ikinci ekranı özelleştirebiliyor ve farklı kullanım şekilleri sunabiliyor. Örneğin mesajlaşılan kişinin bilgileri burada görülüyor veya harita uygulamasındayken alt kısmında konumla ilgili bilgiler yer alıyor. İstendiği takdirde bu ikinci ekran ana ekranın devamı şeklinde de kullanılabiliyor. LG V30 gerçekten de bu tasarımla gelecek mi, bunu hep birlikte göreceğiz.

Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...