Android’in Yaratıcısı Andy Rubin’den Essential Phone

Share

Birçok cep telefonunda kullanılan Android işletim sisteminin mucidi Andy Rubin, Essential adındaki yeni telefonunu tanıttı.

2003’te kurduğu Android şirketini iki yıl sonra Google’a satan Rubin’in yeni şirketi Essential Products, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı telefonun detaylarını açıkladı. Rubin, telefonun, özellikleriyle iPhone’a rakip olması bekleniyor. Hatta Essential için ‘iPhone katili’ yorumunda bulunuyor.

4GB RAM, SNAPDRAGON 835 İŞLEMCİSİ

4 GB RAM’e sahip yeni telefon Essential, Qualcomm’un ürettiği son işlemci Snapdragon 835’e sahip. Titanyum ve seramikten üretilen telefon, kullanıcılara 128 GB hafıza sunuyor. Telefonun düşme ve darbelere oldukça dayanıklı olduğu kaydedildi.

ÇİFT ARKA KAMERAYA SAHİP

Telefon, çift arka kameraya sahip olmakla dikkat çekiyor. Bu kameralardan biri, kullanıcılara düşük ışıkta kolaylık sağlayan 13 megapiksellik monokrom sensöre sahip. Telefon, 8 megapiksellik bir ön kameraya da sahip.

​Siyah, beyaz, gri ve yeşil olmak üzere dört farklı renkle piyasaya sürülecek olan Essential, hızlı şarj özelliğine 3.040 mAh’lık pille birlikte geliyor. Telefonun ABD satış fiyatı 699 dolar olarak belirlendi. 360 derecelik kameralı modelin fiyatı 749 dolar olarak belirlendi.

Sputnik

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...