Çalışanlarına Çip Takan Şirket!

Share

Vücudunuza bir mikroçip takılmasını ister miydiniz? Epicenter isimli şirket, isteğe bağlı olarak çalışanlarının eline mikroçip takıyor ve onları bir cyborg’a dönüştürüyor.

Epicenter şirketi, iki yıldan uzun süredir çalışanlarına mikroçip takma seçeneği sunuyor. 3000 çalışanı olan şirketteki 150 çalışan bu seçeneği kabul ederek vücutlarına bir mikroçip taktırdı.

Erişim kartına ihtiyaç kalmıyor

İmplante edilen pirinç tanesi büyüklüğündeki mikroçipler, çalışanların ellerine yerleştiriliyor. İmplantın yerleştirilmesini kabul eden çalışanlar kapıları açma, yazıcıları çalıştırma, öğle yemeği siparişi verme gibi işlemlerde ekstra bir erişim kartına ihtiyaç duymuyor. İmplante olan çipteki elektromanyetik dalgalar ile tüm bu işlemleri yapabiliyorlar.

Baş parmak kısmına hemen enjekte edilen implantlar ağrısız bir şekilde ve kan akmadan vücutta çalışmaya başlıyor. Ücretsiz sunulan implantı vücuduna enjekte etmeyi kabul eden çalışan için bir ofis partisi veriliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...