Markafoni Kapandı

Share

Türkiye’de 2008 yılından beri hizmet veren moda ve alışveriş sitesi Markafoni, bugün web sitelerinde kapandıklarını açıkladı.

Sitede yayımlanan mesajda, işletmenin sürdürülebilirliğini sağlayacak oranda kârlılık sağlanamadığı belirtilirken, bu tür bir iş modeli için zorlu olan ekonomik ortamın sebep olduğuna yer verildi.

9 YIL ÖNCE KURULDU

Türkiye’nin önde gelen e-ticaret sitelerinden biri olan Markafoni (Vipindirim Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş.) Mart 2008’de kuruldu.

Giyim, aksesuar, kozmetik, ayakkabı, çanta ve dekorasyon başta olmak üzere pek çok kategoride ürün satan şirket Markafoni, 2014 yılında Naspers Grubu’nun sahibi olduğu Güney Afrikalı MIH Allegro BV bünyesine dahil oldu.

GÜNEY AFRİKALI NASPERS BÜNYESİNDEYDİ

Markafoni, 129 ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en önemli medya ve e-ticaret markalarını bünyesinde bulunduran Naspers Grubu’nun çatısı altında bulunuyor.

Markafoni uzun bir süre, kampanyalı satış yapan siteler arasında lider konumundaydı. Şirket zaman içinde, sektörde başka firmaların da etkinliği ile ilk üç marka arasında konumlanmıştı.

Markafoni bir süre önce elindeki stokları azaltmak için bir dizi tedbir geliştirmişti.

Hürriyet

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...