VW Grubu Markalarından Audi’de Emisyon Hilesi

Share

Volkswagen’in kendi içerisinde halen yaralarını sarmaya çalıştığı emisyon skandalına Audi kendi ülkesinde yakalandı.

Volkswagen’in geçtiğimiz yıllarda yaşadığı ve halen maddi ve prestij kaybını tamir etmeye çalıştığı emisyon skandalında resmi kaynaklardan gelen haber ikinci bir şok etkisi yarattı. Volkswagen grubunun premium üreticilerinden birisi olan Audi‘nin geçtiğimiz kasım ayında Amerika‘da karşı karşıya olduğu emisyon hilesi süreci bu kez markanın kendi anavatanından geldi.

Almanya Ulaştırma Bakanlığı‘ndan resmi olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada Audi’nin 2009 ile 2013 yılları arasında ürettiği yaklaşık 25.000 adet A8 modelinde emisyon testlerini geçmesi için tıpkı Volkswagen’de olduğu gibi özel bir yazılım kullanıldığı ifade edildi. Almanya’nın önemli haber kaynaklarından Bild‘e göre bu araçların yarısına yakının Almanya içerisinde kalan diğer yarısınınsa Avrupa’nın diğer ülkelerinde satıldı. Bakanlık tarafından Audi’ye 12 Haziran‘a kadar bu araçları geri çağırması için talimat verildiği de şimdilik ilk aşamada ortaya çıkan detaylar arasında. Volkswagen ardından Audi’de ikinci kez karşılaşılan bu skandalın önümüzdeki günlerde grup içindeki dengeleri ne derece değiştireceğini hep birlikte göreceğiz.

Bild, Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...