Londra’da Saldırı: 6 Ölü

Share

İngiliz polisi, Londra’da dün gece düzenlenen terör saldırısının 3 failinin vurularak öldürüldüğünü, saldırılarda bu kişiler dışında en az 6 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Saldırılar, dün gece yerel saatle 22.00 (TSİ 24.00) civarında Londra Köprüsü ve yakınındaki Borough Pazarı’nda gerçekleşti.

YAYALARI EZDİLER, ÇEVREDEKİLERİ BIÇAKLADILAR

Köprü üzerinde yayaları ezen minibüs daha sonra köprünün güney ucunda bulunan Borough Pazarına yöneldi. Burada araçtan çıkan 3 saldırgan, çevrede bulunanları bıçakladı.

Saldırılarda yaralananlar arasında bir de polisin bulunduğu belirtildi. Saldırganların bomba düzeneğini andıran yelekler giydiği ancak bunların gerçek çıkmadığı kaydedildi.

48 KİŞİ YARALANDI

Polis, saldırıda yaralanan 48 kişinin 6 farklı hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Seçim kampanyasını yarıda keserek başkente dönen Başbakan Theresa May, yaptığı yazılı açıklamada, polisin olayı ‘potansiyel terör saldırısı’ olarak ele aldığını bildirmişti.

Londra Belediye Başkanı Sadık Han da yaptığı açıklamada, olayı doğrudan ‘terör saldırısı’ olarak nitelendirdi.

BAŞBAKAN MAY, ACİL DURUM KABİNESİNİ TOPLUYOR

Başbakan May’in başkanlığında bu sabah üst düzey güvenlik bürokratlarının da katılacağı bir acil durum kabine toplantısı (Cobra) yapılacak. Toplantıda, ülkedeki terör tehdit seviyesinin artırılmasının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Önceki hafta Manchester kentinde meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü intihar saldırısının ardından ülkede terör tehdit seviyesi en üst basamak olan ‘kritik’e çıkarılmıştı. Yaklaşık bir hafta süreyle bu basamakta tutulan tehdit seviyesi geçen hafta cumartesi günü eski düzeyi olan ‘ciddi’ye çekilmişti.

BAŞKENTİN EN YOĞUN BÖLGELERİNDEN

Kentin merkezindeki ve ünlü Thames Nehri üzerindeki Londra Köprüsü, özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü’nün yanında bulunmasından dolayı, burayı fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.

Londra Köprüsü’nün yanındaki Borough Pazarı da yine özellikle turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerden. Bölgede çok sayıda iş yeri, lokanta ve eğlence mekanı bulunuyor.

BENZER BİR SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Londra’da 22 Mart’ta da Westminster Köprüsü’nde benzer bir olay yaşanmıştı. Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü’nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu’nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Araçtan çıkan saldırgan parlamento bahçesinde nöbet tutan bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Polis, saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

Sputnik

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...