Cildiniz için 5 temel prensip

Share

Yaşlanma engellenemez ancak etkileri yavaşlatılabilir. Cilt sağlığını korumak için; cilt nemli tutulmalı, içeriden ve dışarıdan beslenmeli ve stresten uzak durulmalı.

Ölü ve kuru hücrelerin temizlenmesi ve kan dolaşımının hızlandırılması ile ortaya çıkan parlaklık gibi bazı iyileşmeler hemen fark edilebilir. Daha çarpıcı değişiklikler olan derin çizgilerin ve aşırı pigmentasyon sorunu olan bölgelerin azalması, kolajen üretiminin artması; yaklaşık beş hafta içerisinde fark edilir hale gelir.

Krem-przeciwzmarszczkowy-dla-trzydziestolatki-sprawdz-jak-wybrac-i-na-co-zwracac-uwage!-in-progress

İyileşme, program uyguladığınız sürece devam eder. Sonunda da yaşlanmayla ortaya çıkan bazı değişimler tamamen ortadan kaldırılabilir. Cildinizin nemlendirme, onarma ve korunma ihtiyaçlarını karşılamadığınızda nasıl bir cilde sahip olacağınızı görmek istemiyorsanız, suyu yemenizi ve güneş korumalarını istikrarlı kullanmanızı öneririm.

Programım, 30 yıl içerisinde sürekli değişim göstermiş olup beş temel cilt bakım prensibini kapsar:

NEMİ İÇERİDE TUTABİLMELİ

Öncelikle cilt sağlığının korunması gerekir. Cildin en önemli işlevi nemi içeride tutmak ve tahriş edici maddeleri, toksinleri ve saldırganları içeri almamaktır. Cilt, bu görevlerini ancak sağlıklıyken yerine getirebilir.

İkinci olarak; içeriden ve dışarıdan cilde su tedarik ederek hücre zarlarının korunması ve onarılmasını ve bu sayede vücuttaki her bir hücrenin maksimum kapasitede suya sahip olmasını sağlamak gerekmektedir. Cilt için yapılan her şey, su kaynağını artırma amacıyla yapılır.

Üçüncüsü, günlük bazda içeriden ya da dışarıdan gelen saldırılar sonucu ortaya çıkan hasarları onarmaktır. Cildin sağlığını koruyup artırarak daha dinç bir şekilde işlev görmesini sağlayabiliriz.

Dördüncüsü, cildi dış (çevresel) etkenlerden kaynaklanan zararlara karşı korumanın yanı sıra stres gibi daha farklı iç etkenlerden kaynaklanan zararlardan da korumaktır.

Beşincisi ise; yaşlanmanın sadece bir değil tüm etkilerini hedef alacak şekilde yukarıdaki amaçlara yönelik çeşitli besinleri ve ürünleri içeren kapsamlı bir program uygulamaktır. Cilde uygulanan ve cilt için tasarlanan her şey antioksidanlar, antienflamatuarlar, nemlendiriciler, kolajen artırıcılar ve koruyuculardan meydana gelen bir karışımın ürünü olmalıdır.

Cildi onarma ve yenileme için gerekli olan şeyleri hiçbir ürün ya da malzeme tek başına karşılayamaz.

ÖNCE CİLDİNİZ SAĞLIKLI OLSUN
Bu durum da bizi, benim temel aldığım sağlıklı cilt bakımının dayanak noktasına götürüyor. Cilt sağlığınız için yaptığınız her şey vücudunuzun sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Vücut sağlığınız için yaptığınız her şey de cildinizin sağlığını ve görünümünü olumlu yönde etkileyecektir. Felsefem kısaca şöyle özetlenebilir: Cildinizi sağlığa kavuşturun, vücut sağlığınız da beraberinde gelecektir.

Dr. HOWARD MURAD / Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...