3. Nesil Apple Watch’tan Son Bilgiler

Share

İlk modelinden geçen yıl piyasaya sürülen Apple Watch Series 2’ye kadar çok köklü değişiklikler yaşamayan Apple Watch, nihayet donanımsal anlamda önemli bir yeniliğe hazırlanıyor. Son çıkan iddialar, akıllı saat piyasasının lideri konumunda olan Apple Watch için Apple’ın çok sıkı bir şekilde çalıştığını gösteriyor.

Daha önce de iddia edildiği gibi Apple, yeni akıllı saatinde micro LED ekran kullanmaya hazırlanıyor. Apple’ın şu anda micro LED ekran kullanabilecek tek firma olduğu ileri sürülüyor. micro LED ekranların üretim süreci zorlu olduğu ve yüksek maliyet gerektirdiği için Apple’ın bu alana önemli bir yatırım yaptığı belirtiliyor. Apple’ın bu yeni ekranları 2018 yılında piyasaya sürülecek olan yeni nesil Apple Watch’ta kullanması bekleniyor. Yeni ekran teknolojisiyle birlikte saatin daha az enerji tüketeceği ve dolayısıyla daha uzun bir kullanım süresi sunacağı ifade ediliyor. Ayrıca OLED ekrana göre çok ince yapıda olan bu ekranın cihazın ince formda üretilebilmesinin de önünü açacağı düşünülüyor.

Micro LED ekranlar maliyetli olduğu için Apple’ın ilk olarak Apple Watch’ta bu ekranları kullanmayı seçtiği düşünülüyor. Dolayısıyla kısa vadede iPhone’da veya farklı bir Apple cihazında bu ekranı görmek pek kolay olmayacağa benziyor. Ekran teknolojisinde böylesine önemli bir değişiklik Apple Watch’un fiyatlarına nasıl yansıyabilir, bunu hep birlikte göreceğiz.

Nikkei, Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...