Snapchat’te İşler İyi Gitmiyor

Share

Son araştırmalara göre, indirme sayıları anlamında Snapchat’in ciddi düşüş yaşadığı gözlemleniyor. Görünen o ki Snapchat özelliklerini kopyalayan platformlar istediğini başarıyor.

snappy

Özellikleri bir bir diğer rakipleri tarafından kopyalanan Snapchat’te işler iyiye gitmiyor. Son olarak hisse değerlerinin yüzde 26.5 oranında gerilediği belirtilen şirket, ilk çeyrek için de 2.2 milyar dolar net kayıp açıklamıştı. İkinci çeyrekte ise işlerin çok daha kötüye gidebileceği öngörülüyor.

Snapchat eskisi kadar indirilmiyor

Instinet adlı veri şirketinin araştırmasına göre, ikinci çeyreğin ilk iki ayında ve geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında Snapchat uygulaması indirmeleri yüzde 22 oranında gerilemiş olarak gözüküyor. Bu durumun Haziran 2013’te 800 milyon dolar olan ve günümüzde 23 milyar dolar değerine ulaşan bir şirket için hiç de normal olmadığının altı çiziliyor. Aylık sıralı temelde ise indirmeler ilk çeyrekteki yüzde 6 büyümeye göre üçte iki oranında düşüş gösteriyor. En büyük kaybın iPhone kullanıcıları cephesinde gözüktüğü de bir diğer önemli bilgi. Platformda Snapchat indirmeleri yüzde 40 oranında kayıpta.

Snapchat’in bu kayıplarının arkasındaysa Facebook, Instagram ve diğer mesaj uygulamalarının platformun özelliklerini kopyalamasının olduğu belirtiliyor. Özellikle de Hikayeler özelliğinin bunlar arasında en dikkat çeken olduğu vurgulanıyor. Bir diğer kopyalanan ve öne çıkan özellik ise çeşitli filtreler.

Bakalım Snapchat, ivmeyi tersine döndürmek için nasıl bir hamle gerçekleştirecek?

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...