Galatasaray Adası Su Ada’ya Cami Yapılacak

Share

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi’nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkımı ile gündeme gelen Su Ada’ya cami yapılması önerisinde bulundu. Önerge onaylandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Hüseyin Avni Sipahi’nin önerisi başkanlık makamına havale edildi.

‘BOĞAZA BİR MABET İNŞA EDELİM’

“Gelin bütün dünyanın gözü olan İstanbul’umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim” diyerek Malezya’daki Kristal Cami, ile Sudi Arabistan’daki Yüzen Cami’yi örnek gösteren Sipahi, Boğaz’da bir ‘milli yapı’ inşa etmenin zamanının geldiğini vurguladı.

Sipahi, şunları söyledi: “Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca’ya simge haline gelecek bir cami inşa edilmektedir. Ancak boğazın ortasında, Kız Kulesi’nden başka bir simge yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz’a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Gelin önce Boğaz’ın ortasında bulunan Su Ada’ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim.”

CAMİNİN MİMARİSİ İÇİN ULUSLARARASI YARIŞMA ÖNERİSİ

Üç parselden oluşan adanın iki parselinin Maliye Hazinesi’ne, birisinin ise özel mülkiyete ait olduğunu söyleyen Sipahi, arazinin Büyükşehir’e devredilerek plan değişikliği yapılması, caminin mimarisi için ise uluslararası yarışma açılması önerilerinde bulundu.

ÖNERGE ONAYLANDI

Sipahi, üç parselden oluşan Su Ada’nın Galatasaray Spor Kulübüne değil, 15 Temmuz darbe girişimine karşı dimdik duran millete tahsis edilmesi gerektiğini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Maliye Hazinesince kiralanmış, ilgililerince amacı dışında kullanıldığı aşikar olan tahsisin iptal edilerek, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi için gerekli girişimlerde bulunulması. Özel mülkiyetin ise satın alma, kamulaştırma, takas veya trampa yoluyla mülkiyet edinilmesi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü tarafından mevcut alanın ibadethane, sosyal ve kültürel alan olarak plan değişikliği çalışmasının yapılması. Başta cami olmak üzere, diğer tüm fonksiyonlar ile ilgili etüt çalışmalarının başlatılması ve yapının mimarisi ile ilgili uluslararası yarışmanın gerçekleştirilmesi hususunda gerekli çalışmaların yapılması için önergemin başkanlık makamına havalesini arz ederim” ifadelerini kullandı.

Sipahi’nin önergesi, İBB meclis toplantısında oylandı ve başkanlık makamına havale edildi.

Sputnik

Hande Sheref

Daha çocukken ailesiyle birlikte ABD'ye yerleşen Hande, Los Angeles'ın bitmeyen sıcak rüzgarlarıyla her güne daha olgunlaşmış ve bilge olarak uyandığına inanıyor. Bir gün ülkesine dönme hayalinden asla vazgeçmeyen Hande Sheref, hayatın tadını çıkartmaktan geri kalmıyor. Serinletici'de ağırlıkla dünya ve teknoloji çalışmalarında yer alan yazar, hayatın bir resim tablosu olduğuna inananlardan...

You may also like...