Londra’daki Grenfell Tower Yangınında 6 Ölü Var

Share

Londra’daki 24 katlı Grenfell Tower, gece saatlerinde yanmaya başladı. Yüzlerce kişinin yaşadığı binada çıkan yangın nedeniyle ilk belirlemelere göre altı kişi hayatını kaybetti, en az 50 kişi ise tedavi altında.

Londra’nın batısında bulunan Latimer Road’da bulunan 24 katlı Grenfell Tower’da yerel saatle 01.16’da bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yüzlerce kişinin yaşadığı tahmin edilen 120 daireli binadaki yangını söndürmek için 200 itfaiyeci ve 40 itfaiye aracı görevlendirildi.

Londra polisi, yangında en az altı kişinin öldüğünü ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini açıkladı.

Londra İtfaiyesi’nden Dany Cotton kameralar karşısına geçerek bir açıklama yapmıştı. İhbarının gelmesinden sonraki altı dakika içinde yangına müdahale edildiğine dikkat çeken Cotton, binada hayatını kaybedenler olduğunu açıkladı. Cotton, ‘binanın karmaşıklığı’ nedeniyle kaç kişinin öldüğünü doğrulayamayacağını söylemişti.

‘İNSANLAR AİLELERİNİ ARAYIP BİNADA YANGIN MERDİVENİ OLMADIĞINI İÇİN ÇIKAMADIKLARINI SÖYLEDİ’

Londra Ambulans Hizmetleri’nden yapılan açıklamada da yangın nedeniyle 50 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı duyuruldu. Olay yerine 20 ambulans gönderildiğini belirtilen açıklamada yaralıların durumuna ilişkin bilgi verilmedi.

Binada yaşayan bazı kişilerdense haber alınamıyor. BBC’ye konuşan görgü tanıkları, binanın içinde yardım isteyen insanlar gördüklerini, bazılarının ailelerini arayarak yangın merdivenlerinde de yangın olması nedeniyle binadan çıkamadıklarını söylediğini aktardı.

‘YANGIN ALARMI ÇALDI AMA ÇOK ÇOK SESSİZDİ’

Yangından kurtulmayı başaranlar, yangın alarmının çaldığını ancak ‘çok çok sessiz’ olduğunu anlattı.

HAN: TÜM SORULARIN CEVAPLARINI ALACAĞIZ

Bu arada Londra Belediye Başkanı Sadık Han, bir açıklama yayınlayarak yangının nedeninin belirlenmesi için çalışacaklarının sözünü verdi. ‘Bu trajediyle ilgili çok sayıda ciddi soru olacağını’ söyleyen Han, “Londralılara, tüm bunların cevaplarını alacağımız konusunda garanti vermek isterim” dedi.

Han ayrıca, yangında ölenlerin olduğunu doğruladı ve ‘çok sayıda’ kayıp olduğunu da belirtti.

BİNANIN ÇÖKME RİSKİ YOK

Bu arada binadaki yangının kontrol altına alınmasının ardından yapılan incelemede, binanın çökme riskinin olmadığını belirlendi.

Diğer yandan yangın nedeniyle binadan yükselen siyah dumanın, Londra’nın büyük bölümünden görülebildiği kaydedildi.

Yangın nedeniyle bazı metro seferlerine ara verildi, A40 Westway karayolu da çift taraflı olarak trafiğe kapatıldı.

BİNADA YAŞAYAN TÜRK AİLELER DE VAR

Bu arada binada yaşayan Türk ailelerin olduğu da belirtildi.

Sputnik

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...