Müzikle Oynamanın Vakti Geldi

Share

Oyun konsolları başta olmak üzere müzik oyunlarının popülerleştiği yıllarda kayda değer iki seriden biri olan Rock Band’i yaratan oyun stüdyosu Harmonix, oyun tasarımcısı Hasbro ile birlikte çalışarak yaklaşık 3 ay önce Dropmix’i geliştirdi.

mmm

Oyun basitçe azami iki kişiden oluşan iki takımın karşılıklı olarak daha iki miks yapıp en yüksek puanı toplama hedefine dayanıyor. Oyuncular hip hop, rock, pop, country ve elektronik altyapılardaki parçaların enstrümanlarını üst üste koyarak parçaları birbirine karıştırıyor ve en uyumlu kombinasyonlar en yüksek puanı kazandırıyor.

Parçaların davul, klavye, vokal ve gitarlarını kullanarak adeta mini bir kart oyunu gibi çalışan Dropmix, 13 – 15 Haziran’da düzenlenen E3 ile birlikte 10 yeni parça ve Parti Modu eklendi.

Bu parçalar arasında Anderson .Paak ve Schoolboy Q’dan Am I Wrong, Black Eyed Peas’ten Boom Boom Pow, Evanescence’tan Bring Me To Life, Far East Movement’tan Like A G6, MGMT’den Kids gibi farklı türlerden hem anılarımızı su yüzüne çıkarıyor hem de günümüz isimlerini platformuna taşıyor.

Dropmix’in yeni duyurulan bu eklentileri önümüzdeki sonbaharda piyasaya çıkacak.

Müzikle oynamak, müzikle uğraşmak günümüzün popüler hobileri arasında olduğu için, Harmonix ve Hasbro ikilisinin herkese erişebilecek bir oyunu tasarlaması çok da şaşırtıcı değil.

Rock Band ve Guitar Hero gibi oyunların ekolüyle Dropmix de tek başına çalışan yapısıyla kendine bir hedef kitle yaratabilir. Bir diğer grup içinse sadece bulunduğu zaman oynayacağı ancak satın almayacağı bir oyuncak olarak kalabilir.

Dropmix’in tanıtım videosunu ve yeni eklenen parçaların kartlarını aşağıda bulabilirsiniz. Kartların üzerindeki illüstrasyonlar da oyundaki hoş bir dokunuş olmuş. Oyunun Twitch üzerinden yapılan lansman yayınını ise sayfanın altında bulabilirsiniz.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...