New York Silüeti Satranç Tahtanızda!

Share

New York silüetini eşsiz yapan binaları şimdiye kadar sayısız filmde izledik, grafik tasarım olarak onlarca alanda kullanıldığını gördük. İngiliz mimarlar Ian Flood ve Chris Prosser ise eşi benzeri olmayan bu şehrin silüetini bir satranç tahtası üzerinde bir araya getirdi.

Satranç taşlarını temsil etmesi için hem tarihi hem de modern binaları seçen ikili, şu anda Kickstarter’dan fon topluyor. Piyonlar yerine klasik New York evlerini koyan ikili, kale için Guggenheim Museum’u seçmiş. Şah olarak Dünya Ticaret Merkezi’nin kulelerinden biri, at olarak Flatiron, vezir olarak Empire State ve fil olarak da Chrysler binası tercih edilmiş.

Satranç taşlarını 3D baskı yöntemiyle üreten tasarımcılar taşların merkezine metal ağırlıklar yerleştirdiklerini ve oyuncular için istenen ağırlığı bu şekilde sağladıklarını ifade ediyor. Satranç tahtası için ise kullanıcılara, ahşap ve mermer gibi farklı seçenekler sunuluyor. Satranç seti ile birlikte taşların hangi binaları temsil ettiği ve bu yapıların tarihiyle ilgili kısa bilgiler içeren bir de doküman geliyor.

Erken davrananlar 90 dolarlık siparişini hemen geçebilirken ahşap satranç tahtalı set isteyenlerin 168 dolar; mermer set isteyenlerin ise 245 dolar destekte bulunması gerekiyor. Proje başarıya ulaşırsa verilen siparişlerin eylül ayında teslim edileceği belirtiliyor.

Ceyms

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...