Twitter’ın Gece Modu Otomatik Oluyor

Share

Twitter’ın bir süre önce Android uygulamasına ekleme kararı aldığı gece modu artık gerçekten de gerekli olduğu vakitlerde otomatik olarak çalışacak.

Gece yatarken ya da karanlıkta akıllı telefon kullanırken ekran parlaklığı yüzünden gözlerimiz bir hayli rahatsız oluyor. Akıllı telefonlar artık ekran parlaklığını ortam ışığına göre otomatik olarak ayarlasa da, uygulamaların bembeyaz ve parlak kullanıcı arayüzlerine engel olamıyor.

Elle gece modu ayarlamaya son!

Twitter bu problemi çözebilmek adına bir süre önce mobil uygulamalarında “Gece modu” dönemini başlattı. Menüden aktif ettiğiniz anda uygulamanın arkaplanı koyulaşırken, yazılar beyaz renge dönüşüyor. Bu sayede telefona bakmak işkence olmaktan çıkıyor.

Fakat Twitter bununla da yetinmeyerek bu özelliği bir kez ayarlayıp bir daha aklınıza dahi gelmeyecek hale getirmek istiyor. Şimdilik beta testine katılanlara sunulan yeni özellikle birlikte “Otomatik Gece Modu” dönemi başlıyor.

Bu modu aktif ettiğinizde uygulama gün batımında ve gün doğumunda uygulamayı otomatik olarak gece moduna alıp tekrar normale döndürecek. Güncellemenin çok yakında tüm Android kullanıcılarına sunulacağını ve Twitter 7.2 sürümüyle birlikte standart hale geleceğini de belirtelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...