Çocuklarınızla Keyifli Zaman Geçirmenin 4 Yolu

Share

Oyun oynamak, resim yapmak, yemek yemek veya kitap okumak… Bu eğlenceli aktiviteleri açık havaya taşıyarak çocuklarınızın eğlenip keyifli zaman geçirmelerine yardımcı olacak 4 önerimiz var.

1. Bitki köşesi:
Onca şeyin arasında tasarımcımız Gen’in kızı ve onun minik arkadaşının ilk dikkatini çeken ve onlarda oynama isteği uyandıran şey, bir kutu dolusu toprak oldu. Dış mekana uygun plastik masa ve tabureler, hem çocukların boyuna uygun hem de temizlemesi çok kolay. Çocuklar saksıya diktikleri çiçeklerini evlerine götürebilir ve kendi çiçeklerinin bakımını yapmayı öğrenebilirler.

2. Okuma evi:
Çocuklar büyükleri örnek almaya bayılırlar, bu yüzden onlara sizinkine benzer, kitap okuyup dinlenebilecekleri bir köşe yaratmaya ne dersiniz? Ev şeklinde boyanmış bir arka plan ve özellikle onların rahat oturması için tasarlanmış hafif ve taşınabilir koltuklar, dinlenme saati için sakin bir ortam sağlar ve onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırabilir.

3. Masa örtüsünde yol haritası
Çocuklarınızla masada yapabileceğiniz aktivite arayışlarına fikir olarak, yemek saati için bir yol haritası hazırlamaya ne dersiniz? Tabakların ve çatal bıçakların masada nereye konacağını önceden siz işaretlerseniz çocuklarınız sofrayı kurmanıza yardım edebilirler. Bu aktiviteyi daha eğlenceli hale getirmek için, masa örtüsünün üzerine ince şeritler halinde kestiğiniz kumaşları dikerek onlara kolaylık sağlayabilirsiniz. Ve tabi, bu özel örtünüzü piknik yaparken de kullanabilirsiniz.

4. Resim duvarı:
Tebeşir ve boya, çocukların yaratıcılığını hemen harekete geçirir. Kara tahta boyası yardımıyla bir suntayı kara tahtaya dönüştürerek çocukların çizme heyecanlarını destekleyip, onlara çizimleri için bir alan sağlayabilirsiniz ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına yardımcı olabilirsiniz. Tahtanın hemen altına bir ray monte ederek, astığınız kaplara boya malzemelerini koyabilirsiniz, böylece işleri bittiğinde toplamak da kolay olur.

IKEA

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...