Volvo’dan Elektrikli Performans Markası Polestar

Share

Elektrikli otomobillerin geliştirilmesi konusunda bugüne kadar atılmış en büyük adımı atan Volvo’nun tarihinde yeni bir döneme tanıklık ediyoruz.

Otomobil üreticilerinin her geçen gün daha fazla yatırım yaparak ve proje geliştirmeye başladığı elektrikli otomobil sınıfında Volvo’nun beklenen hamlesinin nihayet geldiğini görebiliyoruz. Sinyallerini geçtiğimiz dönemde vermeye başlayan Volvo’nun performans markası Polestar‘ın marka geleceğinde önemli rol oynayacağına dair ilk mesajları kasım ayında aldık. Volvo’nun Kuzey Amerika başkanı Lex Kerssemakers‘ın o dönem Polestar’ın yarış teknolojileri kimliğinin, Volvo’nun gelecekte üreteceği elektrikli otomobillerinde özel modelleri ortaya koyabileceğini belirtmesi üzerine kafamızda beliren soru işaretlerinin cevabını bugün resmi olarak alıyoruz. Volvo tarafından yapılan açıklamayla birlikte Polestar artık yeni bir marka olarak yoluna devam edecek; Elektrik gücüyle!

Volvo, yaptığı hamleyle birlikte performans geliştiricisini ayrı bir marka haline getirerek bundan sonra tamamen elektrikli performans modellerinin üretiminden sorumlu olarak karşımıza çıkartıyor. Volvo’nun baş tasarımcısı Thomas Ingenlath‘ın ilk adımda markanın başına getirildiğini açıklayan İsveçli üretici aynı zamanda Polestar’ın yeni logosunu da tüm dünya ile paylaştı. Bu hamlenin ardından yeni bir marka gibi geliştirme yapacak olan Polestar’ın Volvo başta olmak üzere Geely’nin pazar payını artırma planında da önemli rol üstlenmesi bekleniyor. Volvo ve Polestar tarihinde yeni bir dönem resmi olarak başladı.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...