Akıllı Telefonlardan Alınan TRT Ücreti Kaldırıldı

Share

Akıllı telefon kullanıcılarını mutluluktan dört köşe edecek bir haberimiz var! Bugün alınan karar ile birlikte akıllı telefon kullanıcılarının cebinden artık daha az para çıkacak.

Hatırlayacağınız üzere bundan tam 1 yıl önce alınan karar ile birlikte, akıllı telefonlara TRT bandrolü adı altında ek ücret alınmaya başlanmıştı.

TRT bandrolü adı altında alınan ek vergiler bugün alınan karar ile birlikte kaldırıldığı açıklandı. Böylelikle akıllı telefon fiyatlarında 200 TL’ye yakın bir ucuzlama meydana gelecek.

Akıllı telefonları yüzde 6, tabletlerin yüzde 2 zamlandığı bu ek vergi uygulaması kaldıran bakanlık kullanıcılara müjdeli bir haber vermiş oldu.

Milletvekili Barış Yarkadaş bu uygulamanın gereksiz olduğunun altını çizerek, avukatları vasıtasıyla, Danıştay’a başvurarak kullanıcıların hakkını savunmak için önemli bir hamleye başvurdu.

Aradan geçen bir süreden sonra Danıştay kararını sonunda açıklandı. Milletvekili Yarkadaş’ın başvurusu sonrası alınan karar üzerine Bakanlık, akıllı telefonlardan ve iPad’lerden, kişisel bilgisayarlar ve diğer tabletlerden TRT’ye aktarılmak üzere bandrol ücreti olarak alınan ek vergi uygulamasına son verdiğini kamuoyuna duyurdu.

Akıllı telefon fiyatlarının 200 TL düşeceğini belirten Yarkadaş, uygulanan bu fazla ek verginin kaldırılması ile birlikte milletin cebinde 500 bin TL fazladan kalacağının da altını çizdi.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...