Samsung Galaxy Note 8 Hakkında Tüm Bilgiler Sızdı

Share

Samsung geçtiğimiz yıl satışa sunduğu Galaxy Note 7 telefonlarla çok büyük bir kriz yaşamış, patlayan telefonlar en sonunda piyasadan tamamen toplatılmıştı. Şimdi serinin yeni telefonu üzerinde çalışan Samsung’un Galaxy Note 8 için planladıkları, akıllı telefonlar hakkında sızdırdığı güvenilir bilgilerle bilinen Evan Blass (@evleaks) tarafından açıklandı. Bilgilerin doğruluğu kesin olmamakla birlikte, Evan Blass’ın bugüne dek çok az yanıldığını belirtmek gerek.

Blass yeni Galaxy Note 8’in 6,3 inç, köşeden köşeye, kavisli ekrana sahip olacağını söylüyor. Büyük ekranın yanı sıra Note 8, diğer tüm Note modellerinde olduğu gibi bir S Pen dijital kalem ile birlikte gelecek. Önceki modellere göre daha gelişmiş özelliklere sahip olan telefonun çift kamerası bulunacak.

Samsung’un son teknoloji ürünü modellerinde ilk kez kullanılacak çift kamera sayesinde, şirket bu alanda iPhone 7 Plus ve OnePlus 5 gibi çift kameralı rakipleri ile mücadele edebilecek. Note 8, tıpkı iPhone 7 Plus gibi çift 12 megapiksel kameraya sahip olacak. Kameraların optik görüntü sabitleme özelliği bulunacak.

Note 8’in, Galaxy S8 ve S8+ gibi, Qualcomm Snapdragon 835 işlemciye sahip olacağı belirtiliyor. Note 8, 6GB RAM ile S8’den 2 GB daha fazla belleğe sahip olacak.

Tüm haberler iyi değil

Tüm bunlar kulağa hoş geliyor ancak kullanıcıları memnun etmeyecek bazı haberler de var. Geçtiğimiz yıl daha büyük bir bataryayı Note 7’lere sığdırmaya çalışınca telefonların patlamaya başlamasına sebep olan Samsung bu kez yoğurdu üfleyerek yiyor. S8+ modellerinde 3 bin 500 mAh batarya kullanan şirket, Note 8 için 3 bin 300 mAh bataryayı yeterli görmüş.

Galaxy S8’in en büyük olumsuzluklarından biri parmak izi tarayıcısının konumuydu. Telefonun arkasına, kameraların yanına yerleştirilen algılayıcıya dokunmaya çalışırken genellikle kullanıcıların eli kameraya gidiyor ve lensin kirlenmesine sebep oluyor. Görünüşe göre Samsung bu tasarımdan vazgeçmiş değil. Note 8’de de parmak izi tarayıcısının lenslerle aynı yerde duracağı belirtiliyor. Bu kez en azından algılayıcının lenslerden biraz daha uzağa yerleştirilmesi bekleniyor. Ama neyse ki güvenlik için tek seçenek bu değil. İris taraması, yüz tanıma teknolojisi ya da ekranın alt kısmındaki dokunmatik panel, diğer güvenlik seçenekleri.

4 bin Lira’yı zorluyor

Belki de en can sıkıcı şey Note 8’in fiyatı olacak. Söylentiye göre telefonun 999 Avro’ya (3 bin 912 Lira) satılması bekleniyor. En iyi özellikleri sunmaya odaklanan telefonun fiyatı da buna göre artacak.

En azından Note 8’i Samsung’un DeX kenetleme istasyonuna yerleştirip bir tür bilgisayar olarak kullanmanız mümkün olacak. Telefonun önümüzdeki Eylül ayı içerisinde; siyah, mavi ve altın renklerde satışa sunulması düşünülüyor.

Mashable, Dünya Halleri

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...