Eski Kitaplar Sanat Eserine Dönüştü

Share

Ekaterina Panikanova, tuval olarak kullandığı eski kitapların üzerine mürekkeple eski fotoğrafları andıran resimler yapıyor.

Rus ressam Ekaterina Panikanova, duvarın üzerine çivilenmiş eski kitapları, parçalı bir tuval olarak kullanıyor. Sanatçı, kitapların açık sayfaları üzerine, gerçekçi yer yer de gerçeküstü bir yaklaşımla mürekkepli çizimler yapıyor.

Kitapların biyoloji, bitki bilim, ilk yardım, geometri gibi farklı alanlardan oldukları göze çarpıyor. Panikanova, geçmişin parçalarını bir araya toplayan bu tuvallerin üzerini yine geçmişe ait çağrışımlar yapan çizimlerle kaplamış.

Resimlerde bir aileye – Panikanova’nın kendi ailesi olup olamadığına dair detaylı bir bilgi verilmemiş – ait eski fotoğraflardan bakarak çizilmiş portreler, danteller ve hayvan figürleri yer alırken kimi zaman da mürekkep patlamaları ile bu gerçekçi tavrın dışına çıkıldığı görülüyor.

St. Petersburg ve Roma’da çalışmalarını sürdüren Ekaterina Panikanova’nın güncel çalışmalarını, Z2O Galleria ve Barbarian Art Gallery aracılığıyla takip etmek mümkün.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...