Erkekler nasıl kadınlardan hoşlanır?

Share

Her kadının çokça merak ettiği ve zaman zaman kendi kendine de sorduğu sorulardan biridir bu: Erkekler en çok hangi kadınlara ilgi duyarlar, hangi kadın tipi onları daha fazla etkisi altına alır?

Bu soruların yüzlerce farklı cevabı var elbette. Dünya üzerinde yaşayan milyonlarca farklı insan varken bu sorulara net yanıtlar vermek oldukça güç ve yanıltıcı olabilir. Fakat bilinen bazı özellikler var ki ortalama sayının üzerinde birçok erkek kadınlardaki bu özelliklere en eski zamanlardan beri kayıtsız kalamamakta. Bunlar belki Musa’nın 10 emri gibi olmazsa olmaz özellikler değil ama yine de birçok erkeğin bir kadında en fazla görmek istediği ve en çok etkilendikleri ana unsurlar.

Unutmadan bu listeyi daha objektif yapabilmek adına etrafımdaki birçok erkeğin görüşünü alarak, aldığım cevapları da belirli bir önem sıralamasına göre yapmak istedim. Hadi başlayalım.

Enerjisi yüksek kadınlar

Bunu sadece karşı cinse indirgememek gerekiyor sanırım. Her birimiz etrafımızda enerjisi yüksek insanlara ihtiyaç duyuyoruz, onların çevremizde varolması bizlerin de modunu yükseltiyor, yaşadığımız anın kalitesini arttırıyor. Konu erkeklere geldiğinde ise işler biraz daha değişiyor. Onlar için parlayan kadınlar her zaman en ilgi çekici olanlar olmuş yüzyıllardan beri. Peki kim bu parlayan kadınlar?

Hayatla arkadaşlık kurup ondan asla vazgeçmeyen kadınlar aslında bu kadınlar. Koşullar ne olursa olsun hayatın akışından kopmayan, yaşam enerjilerini kaybetmeyen ve sorunlara karşı sağduyulu yaklaşıp onlara çözüm üretebilen kadınlar. Evet kulağa biraz kalıplaşmış geldiğinin farkındayım hatta birçoğunuz “ama bu erkekler bu tarz kadınlardan korkmuyorlar mı” dediğinizi de duyuyorum. Gelin görün ki o seviyeyi belirlemek de biz kadınların elinde. Özellikle bazılarımız ürkütmeden, biraz da korkutmadan bu enerjimizi kontrol altına alarak hem karşı cinsle hem de sosyal hayatlarımızdaki ilişkilerimizi kontrol altına alabiliriz.

Anlayışlı ve empati sahibi kadınlar

Hepinizin kafasından geçen o düşünceyi tahmin ediyorum. “Neden sürekli kadınlar anlayışlı olmak zorunda ki?” diye soruyorsunuz kendi kendinize. Evet her zaman anlayışlı ve sağduyulu olan taraf olmak hoşumuza gitmiyor biliyorum ama birçok erkeğin etrafında en çok görmek istediği kadın tipi onları anlayan, olaylara olgunca yaklaşıp çoğu zaman büyük meseleleri küçücük hale getirebilen kısacası hayata karşı olan bakış açılarında olaya 1-0 önce başlayan kadınlar.

Hayatın her aşamasında sağduyulu olmamız gerekmiyor tabii ki ama genel hatlarıyla olaylara belli bir perspektifle yaklaşan kadınlar sadece karşı cinsle olan ilişkilerinde değil iş ve sosyal ilişkilerinde de başarılı oluyorlar.

Tutkulu kadınlar

Kadın-erkek ilişkilerindeki en önemli ve etkili olan konulardan biri tabii ki aralarındaki tensel ve cinsel çekim. Bir kadının bu noktada dişi enerjisini yansıtması, partneriyle aralarındaki bu çekimi karşı tarafa hissettirmesi erkekleri en çok etkileyen noktalardan biri olacaktır. Bir dokunuş ya da bir öpüş ile bile bir erkeği kendinize hayran bırakıp vazgeçilmez olabilirsiniz.

Karşılıklı ten uyumu olan çiftlerin birbirlerine daha çok bağlanması ve o ilişkideki hataları göz ardı etmeleri günümüzde sıkça gördüğümüz bir durum. O yüzden tutkulu ve dişiliğinin farkında olup bunu yansıtan kadınlar erkekler için her zaman vazgeçilmez olacaktır.

Alımlı ve bir o kadar bakımlı kadınlar

Evet kişilik birçok noktada önemli bunu kabul ediyoruz. Ama erkekler önce gözlerinin gördüğü şeyden etkileniyorlar. Bahsettiğim şey günümüzün trendi olan dolgun dudaklar, kayak pisti burunlar ya da çizilmiş yay gibi kaşlar değil elbette. Bakımlı olmak, sağlıklı görünmek ve en en önemlisi gerçek bir kadın gibi davranmak. Naif bir bakış, çekici bir gülüş, kahve fincanını zerafetle tutuş ya da saçlarını eda ile rüzgara atış gibi içerisinde kendine haslık bulunduran o minik detaylar biz kadınları önce kendimiz, sonra da karşı cins için özel yapan şeyler.

Kendimizi güzel hissettiğimizde bu enerji karşı tarafa o kadar çok yansıyor ki, sadece zayıf bir bedenle karşı tarafa hoş görünürüm gibi klişe ve toplumun bize baskıyla kabul ettirmeye çalıştığı kalıplara takılmamamız gerekiyor. Bir kadın aynaya baktığında kendini güzel hissediyorsa o kadın güzel bir kadındır çünkü.

Kendine güvenen kadınlar

Kendinin ve değerinin farkında olan kadının çekiciliği ile dünya üzerinde ne yarışabilir ki? Cesareti, yeteneklerinin farkındalığı ve dünyaya karşı “Ben istersem her şeyi başarırım” duruşunun cazibesine etrafınızdaki hiçbir erkek karşı koyamaz. Korkanlar olursa da zaten o erkekleri listemiz dışında bırakalım derim.

Hayatta ne istediğini bilen birçok erkeğin en çok etkilendiği kadınlar özgüveni yüksek ve kendine has duruşu olup bu farkındalığı çevresine de yansıtan kadınlar. Bu dünyayı yönetebilecek hatta dünyayı değiştirebilecek gücü gösterdiğimizde erkeklerin hayranlığı artık bizler için kaçınılmaz.

Başarılı kadınlar

Bahsettiğim kadınlar yaptıkları iş ne olursa olsun o konunun hakkını veren ve etraflarındaki en ufak işi gönülden yapan kadınlar. Ev hanımı mı? Evinin düzenini en güzel şekilde kuran ve evini kendi sarayına çeviren. Marka müdürü mü? O markayı yeni bir noktaya getiren, yenilikleriyle kendinden birçok şey katan kadınlar bu kadınlar.

Yaptığımız uğraştığımız iş ne olursa olsun o konudaki başarımız ve başarı sonrasındaki tatmin olma duygumuz erkekler için oldukça çekici bir unsur. Kimse karşısında tembel ya da kolay vazgeçen birini görmek istemez. Başarılı olmanın verdiği o muhteşem enerji her kadının güzel görünmesinin ardındaki baş aksesuar.

Uplifers

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...