Zamanı Yavaşlatmak Mümkün

Share

Zaman göreceli bir kavram. Bazen bir dakika bir yıl gibi geçerken bazense dönüp baktığımızda yılları teker teker büyük hızla geride bıraktığımızı fark ediyoruz.

Nöropsikolog David Eagelmen, bu durumu açıklarken zamanı lastiğe benzetiyor ve tecrübelerimizin zamanın akış hızını etkilediğini belirtiyor.

“Kaza ve ölüm gibi travmatik zamanlarda daha çok anda oluyoruz ve yaşadığımız bir dakika saatler geçmiş gibi hissettiriyor” diyor.

Dolayısıyla keyifli anlarda zamanı yavaşlatmak da farkındalığı artırmakla mümkün oluyor. Bu yaz denize ilk girişinizde, ilk karpuzu tattığınızda veya sevgilinizin kollarına kendinizi attığınızda yavaşlayın ve o anı yaşadığınızı hissetmeye çalışın.

Böylece keyifli anlarınızın hatıralarınızda daha büyük yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...