SEAT’ta Altı Yeni Model Planı

Share

Her geçen gün pazar payını artıran SEAT’ın gelecek planlarıyla ilgili önemli açıklamalar AR-Ge sorumlusu Matthias Rabe’den geldi.

Resmi tanıtımı iki gün önce yapılan Arona ile birlikte Ateca’nın ardından Crossover/SUV segmentindeki ikinci modeliyle kullanıcıların karşısına çıkan SEAT, gelecekte şimdiki olduğundan çok daha aktif bir kimlikle yoluna devam edecek gibi gözüküyor. Açıklanan verilere göre 2016 yılını 400.000‘lik satış adediyle tamamlayarak tarihine yeni bir rekor yazdıran marka için bu sadece yeni bir başlangıcın ilk adımı simgeliyor. Arona’nın tanıtımının ardından AutoExpress’e açıklamalarda bulunan SEAT AR-Ge sorumlusu Matthias Rabe önümüzdeki üç yıl planı dahilinde yeni modellerin müjdesini verdi.

SEAT’ın yeni bir atılım süreci içerisine gireceğinin altını çizen Rabe tanıtılacak en az üç modelin tamamen yeni bir segmentte olacağını ifade etti. Açıklamalarında “Yeni segmentlerle birlikte bu adım içerisinde üç modelin halihazırda sunulanların yerine geçeceğini söyleyebilirim. 2025 yılına kadar planladığımız bu altı modelin tamamını sunarak ürün gamını yenilemeyi planlıyoruz.” ifadelerini kullanan Rabe, beklenildiği gibi Skoda Kodiaq ve Nissan X-Trail gibi rakiplerin karşısına da büyük bir SUV modeli çıkartılacağının da doğrulamasını yaptı. Bu süreçte 500 kilometre menzile sahip bir de tamamen elektrikli modeli 2019 yılında sunmayı planlayan SEAT’ın kullanıcıları memnun edecek bir dönüşüm gerçekleştireceğini görebiliyoruz.

Log

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...