Yenilenen ‘Samsung Galaxy Note 7 FE’ Resmen Duyuruldu

Share

Geçtiğimiz yılın sonunda Galaxy Note 7 sebebiyle kötü günler geçiren Samsung, ekim ayında aldığı bir kararla Galaxy Note7’nin tüm dünyadaki satışını durdurmuştu. Uzun zamandır dedikosunu dolaşan telefon nihayet resmiyet kazandı ve Samsung yenilenen Galaxy Note 7’yi kullanıcıların beğenisine sundu.

Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition (FE) adını taşıyan telefonun en dikkat çeken özelliği yenilenen pili. Patlama sebebiyle satışı durdurulan Galaxy Note 7’de 3.500 mAh kapasiteli pil yer alırken, yeni modelde 3.200 mAh kapasiteli pil kullanılıyor. Yüzde 8.5’lik bir düşüş olan pilin 8 aşamalı pil güvenlik kontrolünden geçtiği belirtiliyor. Ürün güvenliği konusunda tüm test ve kalite kontrol sürecini yeniden tanımladığı bir dönem başlatan Samsung, yeni süreçle birlikte 8 aşamalı pil güvenlik kontrolü uygulamasını bu yılın başında duyurmuştu.

Bu uygulamanın parça denetiminden montaj ve sevkiyat aşamalarının izlenmesine kadar güvenliği her noktada ele alacağı belirtiliyor.

Samsung’un yeni kişisel asistanı Bixby’nin de yer aldığı telefonun geri kalan özelliklerine bakıldığında 2560 x 1440 piksel çözünürlüklü 5,7 inçlik ekranın, sekiz çekirdekli Snapdragon 821 işlemcisinin ve Adreno 530 grafik işlemcisinin yer aldığını görüyoruz. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızanın tercih edildiği telefon IP68 sertifikasıyla suya ve toza karşı da dayanıklı.

S Pen stylus desteğiyle not almanıza ve çizim yapabilmenize de imkan tanıyan telefon dört farklı renk seçeneğiyle birlikte 699.600 wondan (yaklaşık 620 dolardan) 7 Temmuz‘da satışa sunulacak. Yenilenen Galaxy Note 7 (FE)’nin Güney Kore haricindeki ülkelerde satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...