Uçaklardaki Elektronik Yasağı Kalkıyor

Share

Amerika’nın neredeyse 4 aydır Türkiye’ye uyguladığı elektronik yasağı kaldırılıyor! THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin yaptığı açıklamaya göre yasak birkaç gün içerisinde kaldırılacak.

Donald Trump yönetimindeki Amerika Birleşik Devletleri, bir süredir aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 10 uluslararası havalimanından ABD’ye yapılacak direk uçuşlarda, elektronik cihazların kabinde bulunmasını yasaklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Abu Dhabi uçuşlarında uygulanan elektronik yasağının kaldırılmasının ardından, önümüzdeki günlerde, yasağın İstanbul uçuşları için de kaldırılması ön görülüyor.

Elektronik yasağının kaldırılacağını Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla duyuran THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Amerika seferlerinde uygulanan elektronik cihaz yasağının 5 Temmuz Çarşamba günü kalkmasını bekliyoruz.” dedi.

ABD’den gelen heyet, güvenlik kontrollerini inceleyecek

Alınan bilgilere göre yasağın kaldırılması için ABD’den gelen bir heyet, yarın İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki ABD uçuşlarında uygulanan güvenlik kontrollerini inceleyerek son kararı verecek.

21 Mart’tan beri devam eden elektronik yasağı, sadece Amerika değil İngiltere uçuşları için de uygulanıyordu. Her ne kadar yasağın ABD uçuşları için sona ermesi beklense de İngiltere uçuşlarında yasak uygulanmaya devam edecek gibi görünüyor.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...