Evlilik ‘stres’ yaratmasın!

Share

Aşık oluyorsunuz ve hayatı beraber paylaşmak isteyip evlilik kararı alıyorsunuz. Buraya kadar her şey güzel ancak hissedilen olumsuz duygular bu kararı aldıktan sonraki süreçte başlıyor. Evlilik öncesi sendromu, evliliğe kadar geçen süreçte hazırlıkların yoğunluğundan ve evliliğe psikolojik olarak hazırlanma becerisinde yaşanan sorunlardan kaynaklanan en stresli dönem.

PSYCASE Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık’tan Uzman Klinik Psikolog Merve Saraçoğlu, bu dönemde yaşanan stresin, evliliği sürdürebilme endişesi yaşamanın ve yeni bir düzene geçecek olmanın doğal ve geçici bir sonucu olduğunu vurguluyor.

Yaşanan yoğun stresin önüne geçmek mümkün!

Öncelikle bu durumun geçici ve keyifli bir olay için yaşandığının bilincinde olun.

Bu süreçte ne istediğinize emin olun ve kararınızı değiştirmemeye özen gösterin.

Evli arkadaşlarınızdan ya da ailelerden düğün ve evlilik ile ilgili fikir ve yardım alın ancak kafanızın karışmasına izin vermeyin.

Cinsellik dahil evlilik ile ilgili hissettiğiniz tüm korkularınızı partnerinizle açıkça konuşun. Çözümsüz hissettiğiniz durumlarda bir uzmandan yardım alın.

Bu süreçte gevşemenize yardımcı olacak aktiviteleri yapmayı ihmal etmeyin.

Her ne olursa olsun yaşadığınız yoğunluğu ve karmaşayı sevdiğiniz insanla hayatı paylaşmak için yaptığınızı unutmayın ve sürecin keyfini çıkarın.

Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...