Fit Bir Yaz için 4 Pratik Öneri

Share

1- Uykunun metabolizmayla bir ilgisi olmalı

Sıcak havalarla birlikte uzayan günlerin ve programların daha geç ve az uyumaya neden olduğu kesin. Ancak yazın uyku saatlerini kontrol altında tutmak, oldukça kolay bir formda kalma yöntemi. Sağlıklı yaşam uzmanı Umay Villa, yetersiz uykunun direkt olarak metabolizmayı yavaşlattığının altını çiziyor.

2- Esas mesele denge

Beslenme uzmanı ve @eatwithesen hesabının sahibi Esen Boyacıgiller, yazın öğünler arasında bir denge kurulduğunda, sosyal yaşantıdan ödün vermeden fit kalmaya devam etmenin mümkün olduğunu söylüyor. “Eğer akşam ağır bir yemek yiyip içki de içeceğinizi biliyorsanız, kahvaltı ve öğle yemeğini çok hafif tutmayı deneyin.” Ağırlıklı olarak yaz sebzeleriyle beslenerek kilo vermek bile mümkün.

3- Yine su, hep su

Her gün 2 litre civarında su içmemiz gerektiğini artık adımız kadar iyi biliyoruz. Ancak rose şarapların ve mevsim meyveli kokteyllerin egemenliğinde geçen yaz aylarında bu miktarın daha yüksek olması gerekiyor. Özellikle de artan alkol tüketiminin yanı sıra, terleyip su da kaybettiğimiz düşünülürse.

4- Akıllı öğünler

New York’lu beslenme uzmanı ve Nourish Kitchen + Table’ın sahibi Marissa Lippert, yazın çok sık yapılan öğün atlamanın çok sağlıksız olduğunun ve metabolizmayı yavaşlatacağının altını çiziyor. “Eğer
3-4 saatte bir yemek veya bir atıştırmalık yerseniz, vücudunuzun en verimli şekilde çalıştığından, yeterli miktarda kalori yaktığından, kan şekeri ve enerji seviyenizin de doğru aralıkta olduğundan emin olursunuz.”

Vogue

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...