Karaoke Göz Testi

Share

İngiliz göz sağlığı kuruluşu Royal National Institute of Blind People (RNIB) için Glastonbury Festivalinde ‘Karaoke Eye Test’ (Karaoke Göz Testi) ismini taşıyan deneyimsel bir etkinlik hazırladı.

Etkinlik genç müzikseverlere düzenli göz muayenesinin önemini hatırlatırken onlara görme bozukluklarının ve hatta kaybının ne anlama gelebileceğini deneyimleme şansı verdi.
“Karaoke Eye Test” Glastonbury Festivalinin sağlık sponsorlarından olan RNIB için CHI&Partners, The&Partnership, içerik stüdyosu MPC Creative ve küresel karaoke tedarikçisi Sunfly iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Çalışma için sahnelerden birinin yanına bir çadır kurularak dileyen festival ziyaretçisine ücretsiz göz muayenesi yapıldı. Ancak bu sıradan bir şekilde değil; karaoke aracılığıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik için 100 sevilen şarkı ve sözü hazır edildi. Çadırı ziyaret eden festivalciler, en sevdikleri şarkılarda karaoke yaparken ekranda beliren şarkı sözleri, tıpkı normal bir göz kontrolünde olduğu gibi, giderek daha küçük puntolarla belirmeye başladı.

Böylece insanların şarkıyı söylemeye çalışırken göz testinden geçmeleri de sağlandı. Performans bitiminde karaoke yapana ve arkadaşlarına göz sağlığı ile ilgili ipuçları verilirken, bir sonraki kontrolün ne zaman olması gerektiği de aktarıldı.

Test aynı zamanda, ekrana çeşitli filtreler ekleyerek farklı göz rahatsızlıklarının deneyimlenmesini de sağladı. Maküler dejenerasyon, diyabete bağlı retina hastalığı, göz tansiyonu gibi erken teşhis ile önlenebilecek pek çok görme bozukluğu simüle edilerek insanlara düzenli kontrolün önemi hatırlatıldı.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...