Nokia ve Xiaomi Güçlerini Birleştiriyor

Share

Nokia’nın telefon pazarına geri dönmesiyle birlikte yalnızca telefon üreticileri içerisinde değil işlemci üreticileri arasında da hareketlilik yaşanıyor. Nokia ve Xiaomi’nin işbirliği içerisine girmesi, iki şirketin de istikrarlı bir yükseliş sürecine girmesine vesile oluyor. Yeni gelen bilgiler, Xiaomi isminin yeni gelecek olan Nokia telefonda kendisine yer bulacağını gösteriyor.

Bu yılın başlarında Çinli teknoloji devi Xiaomi tamamen kendisinin ürettiği ilk işlemci Surge S1’i tanıttı. 8 çekirdeli olan işlemcinin 4 çekirdeği 2,2 GHz hızında çalışan Cortex A53’ten oluşuyor. Telefonda yüksek performans isteyen işlemler yapıldığında bu dört çekirdek devreye girerek gerekli gücü sağlıyor. Eğer çok yüksek sistem gücü gerektirmeyen bir uygulama çalıştırılıyorsa veya telefonda hiçbir işlem yapılmıyorsa 1,4 GHz frekans hızına sahip diğer 4 Cortex A53 çekirdeği devreye giriyor. İşlemcinin grafik birimi ise Mali-T680 MP4 olarak belirtilmiş durumda. Teknik özellikleriyle orta-üst seviye cihazlarda kullanılmak üzere tasarlanmış işlemci, Xiaomi’nin Mi 5c telefonuna güç veriyor.

Nokia’nın isim haklarına sahip olan HMD Global, Xiaomi ile yaptığı anlaşmayla birlikte Surge S1’i cihazlarında kullanmaya hazırlanıyor. Yalnızca Çin’de satılan modellerde mi yoksa tüm dünyaya satılan modellerde mi kullanılacağı bilinmeyen işlemcinin sadece orta segment Nokia telefonlarda karşımıza çıkacağı biliniyor. Surge S1’den güç alan ilk Nokia cihazın hangisi olacağını zaman gösterecek.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...