Samsung Galaxy S8 Satışları Yavaşlıyor

Share

Samsung’un sınırları zorlayan amiral gemisi cihazları Galaxy S8 ve Galaxy S8+ ( Plus ) için satışlar beklenmedik bir şekilde yavaşlamaya başladı.

Gerek çarpıcı tasarımları gerekse üstün donanım özellikleriyle günümüzün en nadide akıllı telefonlarından ikisi olan Galaxy S8 ve Galaxy S8+ (Plus), beklenmedik bir şekilde az satılmaya başladı. Satışlardaki bu azalmanın sebebi ise düşünüldüğü gibi piyasanın doygunluğa ulaşması değil.

Galaxy Note 8 üretimi satışları yavaşlattı

Koreli bir araştırma şirketi yaptığı bir açıklamayla, Galaxy S7 ve S7 Edge’nin ilk iki ayda dünya genelinde 12 milyon adet satış yaparken, Galaxy S8 ve Galaxy S8+ (Plus) ikilisinin ise 10 milyon adet satış yapabildiğini duyurdu.

Bu bağlamda yetkililere göre Samsung’un yeni amiral gemisi cihazları Galaxy S8 ve Galaxy S8+ (Plus) için bir önceki nesle oranla düşen satış rakamları, sanıldığının aksine yeni Galaxy Note 8’in habercisi.

Yani Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy Note 8’in üretimine ağırlık verdiği için Galaxy S8 ve Galaxy S8+ (Plus) siparişlerini yetiştirememekte. Dolaylı olarak yaşanan bu gecikme de satış rakamlarını olumsuz etkilemekte.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...