Wimbeldon Tek Kadınlarda Şampiyon Muguruza

Share

İspanyol tenisçi Garbine Muguruza ünlü ABD’li rakibi Venus Williams’ı tek kadınlarda yenmeyi başararak ilk Wimbledon şampiyonluğunu kazandı.

Dünya sıralamasında 14. sırada olan 23 yaşındaki Muguruza, Williams’a birinci sette 7-5, ikinci sette ise 6-0’lık üstünlük kurarak 2-0 yenmeyi başardı.

Muguruza geçen sene de Fransa Açık’ta şampiyon olmayı başarmıştı.

İspanyol tenisçi, 2015 finalinde Venus Williams’ın kızkardeşi Serena Williams’a yenilmişti.

37 yaşındaki Venus Williams da Wimbledon şampiyonluğunu kazanan en yaşlı oyuncu olarak tarihe geçmeyi hedefliyordu.

Wimbledon

Muguruza kupasını alırken, istemeden de olsa Williams ile aralarındaki yaş farkına dikkat çekti. İspanyol oyuncu “Onu izleyerek büyüdüm ve finalde onunla karşılaşmak müthişti” dedi.

BBC

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...