F1 2017 Britanya GP: Hamilton Evinde Zirvede

Share

2017 Formula 1 şampiyonasının 10. yarışı olan Britanya GP’de kazanan isim Mercedes pilotu Lewis Hamilton oldu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, startta yerini korumasının ardından rahat bir yarış çıkardı ve pit stoptan sonra da yerini koruyarak damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Hamilton böylece kendi evinde art arda 4. kez kazanırken toplam 5 kez kazanarak Jim Clark ve Alain Prost ile bu pistte en çok kazanan sürücüler arasına adını yazdırdı.

Yarışın son turlarına kadar her şey olağan bir şekilde ilerliyordu. Hamilton yarışı kazanacakken, Ferrari’den Kimi Raikkonen 2, Mercedes’ten Valtteri Bottas 3, şampiyona lideri Sebastian Vettel 4. olacak şekilde ilerliyordu.

Ancak son 2 turda durum Ferrari adına bir anda tersine döndü. Önce 2. sıradaki Raikkonen, ardından 4. sıradaki Vettel art arda sol ön lastiklerinin patlamasıyla hayal kırıklığı yaşadılar.

Ferrari pilotlarının yaşadığı sorunların ardından Valtteri Bottas, 9. sıradan başladığı yarışta 2. olmayı başardı ve Mercedes böylece hiç beklemediği anda duble sonucu elde etmiş oldu.

Raikkonen, lastik patlatma sıkıntısını minimum kayıpla kapattı ve 3. olarak yarışı podyumda tamamlayan isim oldu.

Raikkonen’in lastik patlatmasıyla pite alınan Red Bull pilotu Max Verstappen 4. olurken onu takım arkadaşı Daniel Ricciardo takip etti. Ricciardo, dünkü sorunun ardından yarışa 19. sıradan başladı ancak çok iyi yükselişin ardından 5. sırada yarışı tamamlamış oldu.

Yarışa 5. sıradan başlayan Renault pilotu Nico Hulkenberg, son anda yaşadığı hibrit sorunuyla Ricciardo’yu arkasında tutamadı ve 6. oldu.

İngiltere’ye 20 puan farkla şampiyona lideri olarak gelen Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yaşadığı lastik sorununun ardından son turda 4. sıradan 7. sıraya geriledi ve fark erimiş oldu.

Force India pilotları Sergio Perez ve Esteban Ocon 8 ve 9. sıralarda yarışı tamamlarken Williams pilotu Felipe Massa, son pilotun sahibi oldu.

Tüm sonuçlar:

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...